De Leukste Markten van Porto

Vorige week gaf ik je leuke tips voor markten in Lissabon en nu is Porto aan de beurt. Want ook daar kun je heerlijk over marktjes struinen tijdens je citytrip. Als je komend weekend gaat heb je zeker geluk, want Valentijnsdag is een reden voor de lokale markten om een feestelijke editie te organiseren. Met een lege koffer die kant op dus!

Pink Market

Als je de Avenida da Boavista afrijdt kom je uit op het strand van Porto. En dat is natuurlijk de perfecte plek voor een markt. In of buiten bij het Edifício Transparente wordt regelmatig de Pink Market gehouden, waar het allemaal draait om inspiratie en nieuwe ideeën. Superleuk! Wil je weten wanneer, dan check je het beste de Facebook pagina (het is soms ook ergens anders in de stad…).

Mercado de Bolhão

Eén van de verplichte onderdelen op jouw Porto agenda is deze markt. Het is de gemeentelijke levensmiddelenmarkt, dus je ziet er groente, fruit, vis, vlees en bloemen. Heerlijk om de echte Portugese sfeer te proeven. Het is gevestigd in een mooi en recent gerenoveerd historisch pand in het hart van de stad. Op weekdagen geopend van 07.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 07.00 tot 13.00 uur.

Mercado de Bolhão

Mercado Porto Belo

Iedere zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur op de Praça Carlos Alberto vind je deze hippe markt met vintage kleding, oude typemachines, LP’s en nog veel meer mooie tweedehands spullen. En als je geluk hebt is ook het kraampje dat caipirinha’s voor je maakt van de partij! Deze buitenmarkt moet je zeker meenemen op een mooie zonnige dag.

Urban Market

Ontwerpers en andere creatieve geesten laten hun werk zien op het gebied van design, mode, sieraden, kunst en meer. In de zomer staat deze markt meestal opgesteld op het Praça das Cardosas, naast het bekende Estação de São Bento, maar dit weekend is de markt overdekt in de Hard Club. Check de Facebook pagina voor alle informatie.

Flea Market

Op speurtocht tussen de tweedehandsjes! Dat doe je op deze Pulga (Portugees voor vlo ;-)). Het wordt iedere maand op een zaterdag gehouden, maar de data en locaties verschillen. Dus ook hier geldt weer: houdt Facebook in de gaten!