Doen in de Algarve: 5 markten

In de serie “Doen in de Algarve” geef ik je iedere maandag vijf tips voor jouw vakantie in de Algarve. Deze week bezoeken we vijf markten, want een vakantie is niet compleet zonder een paar uurtjes slenteren langs de kraampjes op zoek naar leuks en lekkers! Pak je portemonnee en fototoestel en reis mee langs de geuren en kleuren van de Portugese markt.

De levensmiddelenmarkt van Loulé

Marlou heeft het al vaker gezegd: deze markt mag je eigenlijk niet missen. Buiten het feit dat het gevestigd is in een prachtig, Moors gebouw in het hart van de stad, is het een belevenis op zich om hier rond te wandelen. Als je op zaterdagochtend gaat, kan je ook nog de zigeunermarkt even buiten Loulé meepikken als je wilt. Kijk hier verder waarom deze markt zo leuk is.

Mercado

De vismarkt van Olhão

De grootste vismarkt van de Algarve vind je in Olhão. Beesten waarvan je geen idee had dat ze de oceanen bewoonden kom je hier tegen. Slenter door de paden en verwonder je over de variëteit. Vraag aan een verkoper om je te leren een vis te fileren. Doe dit alles in de ochtend, zodat je daarna in één van de vele omliggende restaurants verrukkelijk kunt lunchen. Als je goed naar de bordjes op de markt hebt gekeken weet je precies welke vis jij moet bestellen.

Mercado

De zigeunermarkt van Quarteira

Deze markt is voornamelijk een trekpleister voor de toeristen. Hele excursiebussen worden hier woensdagochtend naar toe gebracht. Wil je je daar tussen mengen? Als je op zoek bent naar goedkope tassen, kleding, telefoonaccessoires of schoenen zeker! Nieuwe bikini voor op het strand, leuk slippertje erbij… Als je vroeg gaat ontloop je de drukte een beetje.

De vlooienmarkt van Ferragudo

Er zijn meerdere vlooienmarkten in de Algarve, maar deze is zo leuk gelegen aan de kade van het vissersdorp Ferragudo, dat het een extra goede keuze is. Iedere tweede zondag van de maand vind je hier op kraampjes en kleedjes de leukste tweedehandsjes. Kistjes, borden, lampen, schilderijen, zilverwerk, tafelkleden, boeken en nog veel meer. Na de markt ga je gezellig het dorp bekijken en heerlijk lunchen.

Mercado

De rurale markt van Monchique

In het Monchique gebergte van de Algarve wordt iedere tweede en vierde zondag van de maand de Feira da Terra gehouden. Hier staan regionale producten en ambachten centraal. De boer verkoopt hier de verse producten van het land, de slagers hun verse en ambachtelijke worsten en hammen. Van de traditionele producten als honing en amandelen worden taartjes, likeuren en andere heerlijkheden verkocht. Je kunt alles vervoeren in een hand gevlochten mand, die je ook op de kop kunt tikken hier.

Mercado

Wil je meer weten van de markten in de Algarve? Op de website van Algarve Daily News vind je een goed overzicht van alle markten per plaats.

Nieuwsgierig naar meer? Lees de hele serie “Doen in de Algarve“!