De Leukste Muziekfestivals van deze Zomer

Het festivalseizoen is alweer bijna twee maanden bezig, maar het echte werk moet natuurlijk nog beginnen. Misschien heb je kaartjes voor Pinkpop, Lowlands of Down the Rabbit Hole. Maar waarom niet een festival in Portugal? Het is goedkoper, zonniger, warmer en de line ups erg goed. Hierbij een overzichtje van waar je deze zomer terecht kan in Portugal. Klik op de naam van het festival als je meer informatie wilt.

Festival Med

Ben je in de Algarve op 25, 26 of 27 juni? Ga dan een kijkje nemen bij dit bijzondere festival in Loulé. Van alles en nog wat komt voorbij: fado, beat boxing, acrobatiek, DJ’s, dans, klassieke muziek, theater en heel veel wereldmuziek. Dat alles natuurlijk onder het genot van lekker eten en drinken. P.S. kaartjes van tevoren kopen is goedkoper.

Festival MED

NOS Alive

Dit festival stond eerder bekend als het Optimus Alive festival en is één van de grootste van Portugal. De line up is fenomenaal. Op 9, 10 en 11 juli worden drie podia gevuld met namen als Disclosure, the Prodigy, Mumford & Sons, Muse, Alt-J, Azelia Banks, Stromae en Sam Smith. De locatie is de Passeio Marítimo de Algés, oftewel net even buiten het centrum van Lissabon.

NOS Alive

MEO Marés Vivas

Op 16, 17 en 18 juli staat Vila Nova da Gaia (aan de overkant van de Douro bij Porto) in het teken van het Marés Vivas festival. Internationale artiesten als John Legend, Lenny Kravitz en Jamie Cullum worden afgewisseld met Portugese grootheden als fadozangeres Ana Moura, de geweldige hiphopband Buraka Som Sistema of de fijne soulformatie The Black Mamba.

MEO Marés Vivas

Super Bock Super Rock

Ben je niet in Porto, maar in Lissabon, dan kun je in hetzelfde weekend terecht in het Parque das Nações voor één van de grootheden onder de Portugese festivals. Op 16, 17 en 18 juli vind je bij Super Bock Super Rock grote namen als Blur, Florence & The Machine, Sting, FFS, Crystal Fighters en het Belgisch dEus. Mijn persoonlijke danstips: SBTRKT en de Portugese DJ White Haus.

Super Bock Super Rock

Músicas do Mundo

Houd je van wereldmuziek? Dan moet je echt hier zijn! Van 17 tot en met 25 juli wordt dit festival gehouden in Sines, waar je artiesten van over de hele wereld kunt zien en horen. De podia staan opgesteld op de meest prachtige locaties: in het kasteel, op het strand of op het Marquês de Pombal plein. Bijkomend voordeel: een groot deel van de voorstellingen zijn gratis.

Músicas do Mundo

MEO Sudoeste

Dance, house, hiphop en meer vlakbij het strand! In de Alentejo, bij Zambujeira do Mar, feest je van 5 tot en met 9 augustus op de muziek van Hardwell, Calvin Harris, Emeli Sandé en Steve Aoki. Geen zin meer? Gratis busjes brengen je naar het strand.

MEO Sudoeste

Vodafone Paredes de Coura

Voor de Indie liefhebbers: van 19 tot en met 22 augustus moet je in Paredes de Coura zijn, in het hoge noorden van Portugal. Tame Impala, The War on Drugs, Allah-Las en Temples zijn enkele grote namen in de line up.

Vodafone Paredes de Coura

Meer weten over de festivals in Portugal deze zomer? Check het op festivaisverão.com