Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Deze keer maken we Estrogonofe de Bacalhau.
Volgens Wikipedia is stroganoffsaus een pittige saus uit de Russische keuken, die wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Nou, in Portugal doen ze dat even geheel anders! Eerder deelde ik al de in Portugal immens populaire Estrogonofe de Perú (met kalkoen) en vandaag komt daar deze Portugese variant met klipvis bij.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!