Eerder deelde ik al eens een recept voor kip piri-piri op de barbecue. Vandaag gaan we nog een stapje verder en maken we Frango à Moda da Guia. De allerlekkerste manier om kip te eten in Portugal als je het ons vraagt! Kip piri-piri zoals het hoort te smaken. Letterlijk om je vingers bij af te likken, want dit gerecht eet geen Portugees met bestek. Het ultieme barbecue recept! Nu alleen nog barbecue weer…
Om te beginnen moet je op pad om een klein formaat kip te kopen. Vraag bij de poelier naar piepkuikens van 500 à 600 gram per stuk voor dit gerecht. Gebruik echt geen andere (formaten) kip, dat helpt het hele recept om zeep. Het bijkomende voordeel van de poelier is dat deze ze vast voor je kan prepareren. Het is het lekkerste als je ze spatchcock (gevlinderd) bereidt namelijk.

Portugese Oregano
“Kip vlinderen houdt in dat je de rug van de vogel verwijdert, waardoor de poten omhoog komen te liggen. Zo komt ook al het vel aan de bovenkant te liggen, zodat elk stukje knapperig wordt.”
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Erg lekker kippetje, nog marinade over voor een volgende keer, dan doe ik er nog een snuf paprikapoeder door voor wat meer kleur.
De piepkuikens lagen afgeprijsd bij Pingo Doce, twee kippetjes genomen en zelf gevlinderd met mijn wildschaar. Zo gebeurd.