Celebra a Vida: Even Afstand Nemen

De constructie van de begane grond van het zwembadhuis kreeg deze maand eindelijk vorm. Wij waren toe aan een paar dagen weg. Weg van het bouwproject, weg van huis met alle actielijstjes, prioriteiten, bouw overleggen en uitdagingen. Even er tussenuit naar een compleet andere omgeving, maar toch in de buurt.

Bij een bouwproject hoort stress. De afgelopen jaren hebben we dat zeker op meerdere momenten ervaren en tegelijkertijd ook heel veel van geleerd. De afgelopen zes maanden was de bouwstop toch wel de grootste stressveroorzaker. De onzekerheid, de frustratie, de bureaucratie, het onrecht. Niet goed voor je stressniveau. Met de bouwstop eraf was het voor ons eindelijk tijd om even afstand te nemen en voor een lang weekend te verkassen naar een andere omgeving waar niets moet en alles mag.

Aljezur en Sagres

Het werd een mini-break naar de West-Algarve. Dat is toch gewoon in de buurt, hoor ik je denken. Ja, en toch is het op 1,5 uur rijden een compleet andere wereld. De surfvibe, de indrukwekkende kliffen en rotsen, prachtige baaitjes en hippe tentjes waar natuurlijk, biologisch, vegan, lokaal en kombucha je om de oren vliegen. Heerlijk om vier dagen lang te ontspannen en alleen maar hoeven na te denken waar en wat we gaan eten. Het ultieme vakantiegevoel voor ons.

We reden eerst naar Aljezur om vervolgens heerlijk te lunchen bij O Paulo op een prachtige plek bij Praia da Arrifana.

Daarna zakten we via Praia da Bordeira af naar Sagres waar we de rest van de dagen logeerden vlakbij Tonel Beach. We genoten van de mooie omgeving, de sfeer, van elkaar en natuurlijk de eettentjes in Sagres zoals A Tasca, Arte Bianca, Bossa Brew House, Carme en Three Little Birds. Via Lagos en een lunch in Ferragudo sloten we op maandag onze mini-break af en kwamen we heerlijk ontspannen weer thuis.

Begane grond

De volgende dag was het weer volle bak bouwproject en kwamen de volgende uitdagingen op ons pad. De maand september bleek helaas niet de maand van de volle vaart vooruit op de bouw door uiteenlopende redenen. Daardoor verliep de voortgang van de huizen moeizaam.

Maar we kijken liever naar wat er wél is gelukt. Het Light Steel Frame skelet van de begane grond van het zwembadhuis staat. We zien nu ook dat het opschuiven van het zwembadhuis in de praktijk meevalt en onze doorgang niet te smal wordt. Daar zijn we blij mee!


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.