Celebra a Vida: Festas de Verão

In de zomer en dan vooral augustus barsten de zomerfeesten los in de Algarve. Festivals, evenementen, concerten, theater en sport. Elk stadje of dorpje organiseert allerlei activiteiten van groot naar klein met zoals ze dat veel noemen: animaçao de verão. Toch wel het hoogtepunt van de maand.

Wat een gezellige drukte! Na twee jaar afwezigheid maken we de zomerfeesten in volle glorie mee. Er is zoveel te doen in de nabije omgeving. Je krijgt er bijna keuzestress van. Als we willen kunnen we elke dag wel een feestje of activiteit meemaken. We hebben alleen geen vakantie, dus dat lukt net even niet… Maar we pikken als we kunnen wat leuke activiteiten bij ons in de buurt mee.

Wijnfestival in Tavira

Als wijnliefhebbers zijn we altijd in om nieuwe wijnen te proeven. In Tavira is een jaarlijks wijnfestival met verschillende wijnproducenten uit heel Portugal. Samen met vrienden gingen we met ons aangekochte wijnglas langs allerlei standjes om lekker te proeven. En het lukt elke keer weer hoor om nieuwe goede wijnen te ontdekken. 😉 Eén tip: ga vooraf in de buurt wat eten. Achteraf, zoals wij deden, was iets minder handig. Bij het festival zelf zijn niet zoveel eettentjes, maar vooral veel snacks en/of zoetigheden.

Festas de Verão

Carnaval de Verão Moncarapacho

In het voorjaar hadden we de optocht gemist in Moncarapacho, maar dat maakt helemaal niet uit. Want Carnaval vieren ze hier ook in de zomer. Dezelfde optocht van het voorjaar kwam 6 augustus weer door het centrum van Moncarapacho. Eigenlijk veel lekkerder zo in de zomer. Het hele dorp was uitgelopen voor deze happening. Op het eerste pleintje waar de optocht begon, stonden stoelen klaar voor de oudere inwoners en voor de rest stond iedereen op het volgende plein en langs de straten van de optocht. Een heel gezellig sfeertje! De optocht met praalwagens kwam zo’n keer of vijf langs. Het feestgebeuren werd daarna afgesloten door DJ Flip.

Zomerconcerten in Olhão

Deze zomer is het oude centrum van Olhão in het weekend afgesloten voor verkeer. Je kunt dus heerlijk ongestoord rondstruinen in het oude centrum. De Avenida 5 de Outubro wordt ’s avonds een gezellige wandelboulevard. De Jardim Pescador Olhanense aan de overkant was van 10 t/m 13 augustus het podium voor wat animaçao de verão in Olhão. Geen Festival de Marisco deze keer, maar vier avonden lang concerten. De eerste avond was gelijk de klapper van de week met Tony Carreira waar zo’n 20.000 man op afkwam.

Donderdag was het de beurt aan Jorge Guerreiro. Vrijdag Dillaz en de zaterdagavond werd swingend afgesloten met Abba Gold.

Festival da Ria Fuseta

In ons toekomstig dorpje is deze zomer ook genoeg te beleven. Zo was er bijvoorbeeld afgelopen week op de Zona Ribeirinha Festa da Ria met elke avond muziekoptredens van Fado tot HipHop, lokale producten en gerechten.

Festas de Verão

Meer animaçao de verão?

Ben je de komende weken in de Algarve? Kijk dan vooral in de agenda of er nog leuke feesten, festivals of activiteiten bij jou in de buurt zijn. Een paar tips:

  • 19 – 28 aug – Lagoa – Fatacil
  • 24 – 28 aug – Castro Marim – Dias Medievais
  • 28 aug – VRSA – Guadiana Jazz
  • 1 – 3 sept – Faro – Festival F
  • 8 – 11 sept – Tavira – VIII Feira da Dieta Mediterrânica

Bekijk het volledige programma in de Algarve gids.


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.