Celebra a Vida: Waterdicht

De focus bij de bouw van Celebra a Vida ligt in deze periode volledig aan de buitenkant. Het is in de Algarve in oktober meestal nog zomers weer, maar we willen de huizen zo snel mogelijk waterdicht krijgen. Als het weer dan wat wisselvalliger gaat worden, zitten we in elk geval lekker droog.

De buitenmuren

Inmiddels is de buitenkant helemaal bedekt met de eerste laag isolatieplaten op de begane grond en de eerste etage. Vanaf een afstandje ziet het er bijna uit als beton, maar het zijn kleinere grijze platen die tegen de stalen frames zijn vastgeschroefd.

Celebra a Vida: Waterdicht

De volgende witte laag op de buitenwanden is voor de thermische en geluidsisolatie. Deze methode is voor buitengevelisolatie bestaande uit geëxpandeerde polystyreenplaten, piepschuim in de volksmond, kleefmassa, glasvezelnet en een eindcoating voor de afwerking.

Celebra a Vida: Waterdicht

Dak dicht

De volgende klus om de boel waterdicht te maken is het plaatsen van het dak. Best wel belangrijk. 😉 Dat gebeurt eerst met een laag van OSB platen. Daar bovenop komen dan nog meerdere isolerende en waterdichte lagen en platen. De dakpannen vormen de finishing touch.

Ramen, deuren en schuifdeuren

Ter voorbereiding van de plaatsing van alle ramen, deuren en schuifdeuren wordt de binnenkant van de ramen bekleed met gipswanden. De plaatsing zelf laat nog een maandje op zich wachten. Maar dat kunnen we voorlopig afdekken met zeil.

Celebra a Vida: Waterdicht

Wat gebeurt er nog meer?

Deze week starten de elektricien en loodgieter met alle leidingen aan de binnenkant. De trappen aan de buitenkant van de begane grond naar de eerste etage worden gebouwd. Én de voorbereidingen voor de fundering van het pool house beginnen tegelijkertijd. Zo zien we het graag, lekker doorgaan!


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.