Bijzonder Slapen: Quinta da Conceição

Deze prachtige quinta stond al even op mijn verlanglijst, maar door corona werden de plannen allemaal wat opgeschoven naar een later tijdstip. Afgelopen april kwam het er dan eindelijk van, we gingen een nachtje slapen in het landhuis Quinta da Conceição. Een plek vol charme en oude elementen, daar val ik telkens weer voor. Dat maakt je verblijf toch altijd net dat beetje specialer dan een standaard hotel(kamer).

Quinta da Conceição

Quinta da Conceição werd in 1715 gebouwd voor de Nederlander Antonio Cremer en zijn vrouw Catherine van Zeller. Het wapen van Antonio Cremer hangt vandaag de dag nog steeds boven de open haard in de gezamenlijke woonkamer. Het landhuis dat ongeveer 800m2 groot is heeft veel barokke elementen, met een Nederlands geïnspireerde klokkentoren en een traditionele Portugese lay-out en kenmerken (waaronder prachtige azulejos). Het is een mooi compact voorbeeld van een barok gebouw, zowel van binnen als van buiten. Het is verdeeld over twee verdiepingen, met op de bovenverdieping grote kamers met hoge plafonds en een begane grond met meer rustieke charme.

Toen de familie van de huidige eigenaren het in 1941 kocht, was het landhuis in verval geraakt en werd het gebruikt om vee te huisvesten. Totaal onvoorstelbaar! De nieuwe eigenaar gaf de Portugese architect Antonio Lino de opdracht om de ruïne te transformeren in min of meer hoe het tot op de dag van vandaag is ingedeeld. Na opnieuw in verval te zijn geraakt en veel te hebben geleden onder vandalisme, deed zich de kans voor de erfgenamen van Carlos Ferreira voor om dit prachtige gebouw opnieuw een duurzaam leven te geven als luxe accommodatie en een evenementen locatie precies op tijd voor het 300-jarige bestaan.

Quinta da Conceição Historic Country Retreat is tegenwoordig een prachtig landgoed en gerestaureerd barok herenhuis uit 1715 met zeven karaktervolle slaapkamers, twee zelfstandige huisjes, grote woonruimtes en een prachtig zwembad en tuin (inclusief aquaduct). De onlangs gerestaureerde kamers en suites zijn allemaal prachtig ingericht met antiek en originele kunst. Je bent bijna bang dat je wat omstoot… Het zwembad is oorspronkelijk gebouwd in de 18de eeuw, als watertank om het bronwater van de Quinta op te slaan. Het is zorgvuldig aangepast om een door zonne-energie verwarmd zoutwaterzwembad te creëren.

Quinta da Conceição

De quinta is gelegen op een afgelegen heuveltop, omringd door een landgoed van meer dan 40 hectare landelijke idylle; oude kurk- en dennenbomen, olijfgaarden en velden die een prachtig uitzicht, privacy, rust, natuur en schone lucht garanderen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen, maar toch gunstig gelegen voor een bezoek aan de historische en culturele bezienswaardigheden in de regio. De wijn en gastronomie van de nabijgelegen steden Azeitão, Sesimbra, Palmela & Setubal, de prachtige kustlijn en stranden van het Arrábida natuurpark.

Met uitzondering van de personeelsruimtes is het hele huis beschikbaar voor gasten, de kamers kunnen individueel worden geboekt of grotere gezinnen en groepen kunnen het hele huis boeken en genieten van volledige privacy. De quinta wordt ook vaak afgehuurd voor bruiloften. Neem maar eens een kijkje op Instagram hoe romantisch dat eruit kan zien! Dus mocht je nog op zoek zijn naar een trouw locatie… 😉 De uitbater Matt heeft, naast al zijn spaargeld, zijn hele ziel en zaligheid in dit pand gestoken en dat merk je overal aan. Het kleine team staat altijd klaar om ervoor te zorgen dat je verblijf echt onvergetelijk wordt.

Quinta da Conceição

Aangezien ze maar een beperkt aantal kamers hebben, moet je er op tijd bij zijn als je hier wilt verblijven. Het ontbijt is inbegrepen en kan zowel binnen als buiten op het terras genuttigd worden. Lichte lunches en driegangendiners zijn elke dag beschikbaar. Er is altijd keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Ze verbouwen zoveel mogelijk van hun eigen eten en serveren dat graag aan hun gasten. Het idee is om verse en seizoensgebonden gerechten aan te bieden, vaak gebaseerd op traditionele Portugese smaken met een twist. Zo hadden wij een heerlijke salade uit eigen tuin. Je kunt bij boeking aangeven of je hier al dan niet gebruik van wilt maken.

Neem ook vooral eens een kijkje op hun website voor meer foto’s, informatie en boekingen!