Op naar Carvoeiro: Go2Carvoeiro

En daar zitten we dan, in de SOHO coffee corner op de luchthaven van Faro te schrijven aan weer een nieuwe blog. Want belofte maakt schuld en dat houdt in dat we eens per maand ons relaas doen op deze site. Het is nu twee jaar later al een mooie verhalen bundel geworden.

De dag voor vertrek is gewoonlijk altijd een drukte van jewelste. De koffers moeten gepakt, het huis wat aan kant, koelkast kuisen, inchecken etc. Voor ons kwamen er nog wat extra zaken op de ’to do list’. De auto moest onverwachts nog even naar de garage, zodat die bij terugkeer naar de IPO kan voor de jaarlijkse keuring. Er vertrokken gasten uit ons appartement in Benagil, waardoor we daar nog ‘even’ moesten schoonmaken. Wij hebben in Benagil de laatste maanden voornamelijk jonge stellen en zijn toch elke keer weer zeer aangenaam verrast hoe netjes de gasten ons appartement achter laten, dat is elke keer weer een cadeautje. En als klap op de vuurpijl kwam er iemand van de bank langs om ons appartement te taxeren voor de potentiële nieuwe eigenaresse van Benagil. Toen we uiteindelijk in ons bed stapten voor een korte nachtrust hadden we het gevoel dat we drie dagen in één dag hadden gepropt, helaas weer niet relaxed op naar Nederland… Gelukkig hebben we de komende twee weken alle tijd om lekker tot rust te komen bij onze dochters, maar de volgende keer doen we het toch anders, althans dat gaan we proberen….

Go2Carvoeiro

We zijn vanochtend (14-12) op tijd naar de luchthaven vertrokken om niet voor verrassingen te komen staan. Er vertrokken best wat vliegtuigen tussen 9 en 10 uur. Maar het viel qua drukte uiteindelijk reuze mee. Dat geeft mij genoeg tijd om weer in de spreekwoordelijke pen te kruipen. Thuis hebben we altijd wel wat te doen en dan blijft er weinig tijd over om te schrijven. Maar op de luchthaven en in het vliegtuig is er dan opeens tijd genoeg. De afgelopen maand is er weer genoeg gebeurd om te vermelden. Met stip op één “we zijn de trots eigenaren van een fantastisch appartement in Carvoeiro”! Ja, zo blij dat na zoveel onzekerheid het ons toch gegund is. We willen nog wel het een en ander opknappen. Een nieuwe vloer en de keuken renoveren. Ook moet er in één van de twee badkamers een lekkage worden verholpen, maar voor een afvoer draait Bernt zijn hand niet meer om. Vanaf 1 maart gaan we open, althans dat is de planning en kun je ook genieten in ons appartement in het hartje van Carvoeiro.

We gaan een eigen website maken met zowel het appartement in onze woning, 800 meter van het strand en het appartement wat we net aangekocht hebben op 300 meter van het strand en midden in het centrum van Carvoeiro. Bernt heeft een mooie treffende site naam bedacht en wel Go2Carvoeiro. Tijdens ons twee weken durende verblijf in Nederland gaan we daar mee aan de slag, dus houd de site in de gaten. Zo kun je dan rechtstreeks bij ons boeken, naast de bekende boekingsite Airbnb waar we momenteel ons appartement in Benagil op verhuren. Daarnaast willen we nog andere boekingssites gaan proberen zoals Booking.com en Homeaway. Genoeg om te onderzoeken en op te starten.

Eerst staat er een proefverblijf van mijn ouders op het programma. Zij gaan twee weken in het appartement verblijven en ervaren wat er al dan niet klopt en wat er nog mist, zo kunnen we alles piekfijn voor elkaar maken en vanaf 1 maart onze gasten volledig in de watten leggen.

Verder zijn we bij ons thuis verder gegaan met de tuin. Om de tuin wat onderhoudsvriendelijker te maken hebben we een aantal kuub grind aan laten rukken. Dat was weer heel wat kruiwagens de trap naar beneden kruien. Daar hebben we weer een aantal calorieën van de genuttigde Pastéis de nata  mee geëlimineerd. De 3 kuub bleek helaas toch niet genoeg en in het nieuwe jaar worden er nog 2 kuub gestort. Dus we kunnen volop genieten van de oliebollen op oudejaarsdag, want die kruien we er in het nieuwe jaar wel weer af.

Eerst gaan we genieten van familie en vrienden tijdens de feestdagen. En dan nemen we jullie mee naar het nieuwe jaar met voor ons nog best wat uitdagingen in het verschiet. We hebben de ruimte gekregen om dit ook weer maandelijks met jullie te mogen delen op Saudades de Portugal. De uitdagingen die ons te wachten staan zijn o.a. de verkoop van Benagil verwezenlijken, beide appartementen in Carvoeiro voor 1 maart spik en span in orde maken, een mooie website bouwen, afronden en het verkrijgen van officiële vergunningen voor het appartement. In ons eigen huis wordt dit nog een dingetje, maar gelukkig hebben we een goede advocaat die ons hierin begeleidt, maar de uitkomst is nog onzeker, spannend weer! En dan staan de deuren wijd open en hopen we op een super verhuur seizoen waarin we veel mensen mogen ontvangen en blij maken met een fantastisch onderkomen.

Go2Carvoeiro

Vanaf grote hoogte, ruim boven de 10 km, ik schat dat we nu ik dit schrijf boven Frankrijk vliegen wens ik jullie allemaal, ‘’ BOAS FESTAS E UM FELIZ ANO NOVO”


Sinds aug 2014 verhuren ze hun eerste appartement in BENAGIL via Micazu.