Recept: Jardineira

We blijven nog even in de herfstige/winterse sferen met de recepten. Want wat is er nou lekkerder is deze tijd dan stevige soepen, ovengerechten en smaakvolle stoofpotjes?! Gelukkig weten ze daar in Portugal ook wel raad mee. Dus na de boerensoep van vorige week, dit keer een lekkere stevige stoofpot vol groentes en rundvlees. Een ideaal gerecht voor als het dit weekend echt gaat sneeuwen!

Jardineira

Jardineira

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 4 Stemmen

Ook lekker om een chouriço in plakjes mee te garen! Voeg deze dan samen met de groentes toe.

Categorie: – RundKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

2

uur 

15

minuten
Totale tijd

2

uur 

30

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 700 gram rundvlees (bijvoorbeeld riblappen)

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 rijpe tomaten (of een blikje gepelde tomaten)

  • 2 wortels

  • 400 gram erwtjes (diepvries)

  • 3 à 4 aardappels

  • snijbonen

  • 1 laurierblaadje

  • 1 bouillonblokje rund

  • 1 glas droge witte wijn

  • 1 bosje verse peterselie

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Zet een braadpan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Voeg de in blokjes gesneden vlees toe en bak bruin rondom. Snipper de ui en pers de knoflook. Voeg dit toe aan het vlees. Bak op laag vuur glazig. Breng op smaak met zout en peper en roer alles even goed om.
  • Doe na een paar minuten de in stukjes gesneden tomaat (of het blikje gepelde tomaten), het laurierblaadje en wat fijngesneden peterselie erbij. Roer weer door en laat een paar minuten door pruttelen.
  • Nu gaat er een vol glas wijn, het bouillonblokje en wat water bij. Zet het vuur laag en laat sudderen tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Snijd in de tussentijd vast de groentes. De wortels mogen in dikke plakjes, de aardappels in blokjes en de bonen, min de eindjes, in drieën. Zodra het vlees lekker zacht is kunnen de groentes bij in de pan. Roer voorzichtig om, proef of er nog zout en/of peper bij moet en kook gaar (10 à 15 minuten).
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!