Leer Portugees koken

Iedere vrijdag krijg je van mij een Portugees recept waarmee je in je eigen keuken aan het experimenten kan slaan. Maar misschien vind je het leuk om ook eens echte kookles te nemen? Ik zet een aantal opties voor je op een rijtje. Vooral in Portugal, want dat is natuurlijk het allerleukst, maar ik doe er ook een Nederlandse les bij ;-).

Cooking Lisbon

Bij dit bedrijf heb je veel leuke opties om Portugees te leren koken. Je kan bijvoorbeeld onder begeleiding een bezoek aan de markt brengen en dan met verse ingrediënten een heerlijk maal bereiden. Of misschien wil je meer leren over het koken met zeevruchten. Alle informatie vind je op de website van Cooking Lisbon.

Taste Porto

Ook in Porto kan je aan het koken slaan en wel op de prachtige locatie van de Rosa Et Al Townhouse.  Je kan er dus ook één of meerdere nachtjes blijven slapen als je wilt. Een les duurt drieënhalf uur, waarbij je een driegangen diner bereid dat je daarna zelf mag opeten. Meer informatie vind je bij Taste Porto.

Cooking & Nature

Dit is een fantastisch hotel middenin een ruig natuurgebied, zo’n anderhalf uur rijden ten noorden van Lissabon. Het is al bijzonder door de prachtige ligging en het bijzondere design in de kamers, maar extra leuk zijn de kooklessen die je er kan volgen. In de grote open keuken, middenin het restaurant wordt je door Portugese koks geholpen met het bereiden van je eigen diner. De lessen zijn alleen beschikbaar voor de hotelgasten, dus je moet wel blijven slapen… Boeken kan hier.

Portuguese Cooking School

Heerlijk traditioneel koken leer je in de Alentejo van Sofia. Ze maakt lessen voor je op maat in een typische casa portuguesa in de stad Évora. Stuur Sofia een e-mail met je wensen en beschikbare dagen en ze kan ongetwijfeld een bijzondere ervaring voor je organiseren. Meer informatie op Portuguese Cooking School.

Taste Algarve

Bij Taste Algarve leer je de traditionele keuken van de Algarve kennen. Maak een cataplana of bak brood in een traditionele houtoven. Ook hier is de locatie weer fantastisch, namelijk het prachtige Monte do Alamo, een voormalige boerderij in de buurt van Tavira. Je doet er goed aan hier een overnachting te boeken, want je wilt niet meer weg als je komt koken! De verschillende kookopties vind je hier.

Let’s Cook Together

Tenslotte dan een Portugese kookles in Nederland. In Rijswijk kan je je bij deze kookstudio aanmelden voor een workshop Portugees koken. Er staan wat suggesties voor een menu aangegeven op de website, maar in overleg kan je voor andere gerechten kiezen.