Recept: Legumes à Brás

Een vegetarisch bijgerecht dat je groentes en koolhydraten combineert. Net even een keer wat anders. Uitermate geschikt ook om eventuele restjes groente op te maken/in te verwerken. Want je kunt er heerlijk op los variëren qua groentes die je gebruikt. Legumes à Brás is een gemakkelijk gerecht dat ook nog eens snel op tafel staat. Indien gewenst prima te combineren met een stukje vlees of vis.

Legumes à Brás

Legumes à Brás

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 16 Stemmen

Goed voor 3 à 4 personen.

Categorie: » Bijgerecht, » VegetarischKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Simpel
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 150/175 gram batata palha

  • 200 gram fijngesneden prei

  • 125 gram geraspte wortel

  • 1 flinke ui

  • 3 tenen knoflook (geperst)

  • 4 à 5 eieren

  • zwarte olijven

  • olijfolie

  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding

  • Snijd om te beginnen je ui in dunne halve maantjes, de prei in dunne ringen en rasp je wortel (of maak het jezelf gemakkelijk en koop een zakje peen julienne) op een grove rasp.
  • Zet een koeken- of hapjespan op het vuur met hierin een scheut olijfolie. Voeg daar de ui, de geraspte wortel, fijngesneden prei en de geperste knoflook aan toe. Fruit rustig op middelhoog vuur tot het lichtjes begint te verkleuren.
  • Voeg de helft van de aardappelsliertjes (batata palha) toe aan het mengsel. Giet er drie losgeklopte eieren bij en roer alles door elkaar. Dan gaan de olijven (naar smaak) erbij. Als laatste gaan de resterende aardappelsliertjes er door. Kijk even of er eventueel nog een of twee eitjes bij moeten. Is het vrij droog, dan ja. Is het vochtig, dan nee.
  • Voeg wat fijngesneden peterselie naar smaak toe en draai het vuur uit.
  • Maak de borden mooi op door het Legumes à Brás mengsel in een serveerring op het bord te scheppen. Druk lichtjes aan en verwijder de ring voor een mooi torentje. Giet er een klein beetje goede olijfolie overheen. En garneer eventueel met wat extra peterselie.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko of Surinaamse supermarkt. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ van Sodiro’s die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!