Arco da Calheta: de Verhuizing

Ongeveer een jaar geleden zijn wij samen in het vliegtuig gestapt om ons nieuwe leven te beginnen in Arco da Calheta op Madeira. Na bijna 16 jaar een horecabedrijf te hebben gerund op Texel waren wij er klaar voor om de switch te maken. Meer tijd voor onszelf en een sociaal leven opbouwen was een mooi vooruitzicht na het drukke horecaleven. Stilzitten kunnen we allebei niet zo goed, daarom hebben we naast ons eigen huis hier drie mooie huisjes om ons heen welke we straks gaan verhuren.

Wij zijn nu ruim zes jaar samen en hebben vooral de laatste twee jaar erg intensief samengewerkt in ons bedrijf op Texel. Het gaf ons beide vertrouwen om dit nieuwe project te beginnen. Beide hebben wij totaal verschillende achtergronden maar allebei erg gedreven in alles wat wij doen. Ook qua visie zitten we vaak griezelig veel op dezelfde lijn, wat wel meehelpt als je zo’n groot project samen gaat doen.

In het begin hebben we onze intrek genomen in een van de huisjes die we later gaan verhuren, zodat we als eerste konden starten met de verbouwing van ons eigen huis. Na een paar rondjes over het eiland hadden we al snel wat meubeltjes en een goed bed gevonden. Veel hadden we niet nodig, het huisje is knus en met een fantastisch uitzicht. Toen de internet verbinding gereed was kon ook de zoektocht gaan beginnen naar partners om ons project te realiseren.

Al vrij snel ontdekten we een paar goede adressen voor de bouw, na onder andere tips van Dave zijn ouders en de kennissen om ons heen. We zijn geholpen met vertalen bij de gemeente en andere instanties door diverse lieve mensen hier. Ons Portugees kwam namelijk niet veel verder dan het bestellen van koffie, wijn en een goedemorgen groet, maar het is allemaal goed gekomen gelukkig.

Voor ons het belangrijkste om te vertellen is dat we ons hier echt thuis voelen. De mensen, het klimaat en de fantastische uitzichten om ons heen maken het een perfecte omgeving om hier ons verdere leven voort te zetten. Ons eigen huis nadert op dit moment de eindfase na enkele maanden verbouwen en daarna zal ook een start gemaakt worden met de huisjes die wij gaan verhuren straks. De verwachting is dat we hiermee rond de zomer klaar zullen zijn.

Er is uiteraard al het nodige aanbod hier in de verhuur van huisjes en appartementen. Maar wij willen gaan inzetten op stellen (Adults Only) die echt even lekker weg willen en dan op een plek met vrij uitzicht op de Atlantische oceaan. Genieten van elkaar in een luxe en stijlvol ingericht boutique huisje met goede bedden en een schitterend verwarmd zwembad waar voor iedereen een mooi bedje klaar staat. Gevulde koelkast bij aankomst en een BBQ plek met droomuitzicht. Echt iets anders qua look & feel, we willen dat gasten zich echt thuisvoelen bij ons.

Wij kijken er naar uit om onze ervaringen te delen en ons enthousiasme over te brengen op iedereen die nieuwsgierig is naar dit bijzondere eiland waar mensen elkaar nog gedag zeggen op straat en in de winkels. Net als op Texel, maar net met iets beter weer 🙂

Voor wie het leuk vind om nog meer van ons te zien hebben wij bijna dagelijks updates over ons leven en de verbouwing op Instagram en FacebookWie weet komen wij elkaar hier straks tegen op ons mooie stekkie hier in Arco da Calheta.

Dave Huizinga & Anne Rienstra

Hoe alles tot stand gekomen is voordat wij naar Madeira gingen kun je hier lezen.