Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en zie je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Ik help je ieder jaar een stukje op weg door je te vertellen waar je moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje vlees is. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in Albufeira, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Een aantal aanraders dus!

Let op: ze zijn in Portugal niet altijd zo van de gezellige aankleding. Vaak eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en dan staat er ook nog een tv aan! Maar lekker dat het eten is! Probeer dit te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

El Rancho

In het oude centrum met uitzicht op zee. Voor de echte vleesliefhebbers! Het oogt wat toeristisch, maar het eten is goed. Wij stapten er binnen doordat we er iemand kenden en kregen er geen spijt van. Bestel een bife na pedra (biefstuk op een steen) om zelf aan tafel te grillen. Zo zacht, zo mals, zo heerlijk! Natuurlijk hebben ze nog veel meer vlees op het menu staan, alles klaargemaakt op de grill.

* Praca dos Pescadores, Albufeira

Lekkere Restaurants Albufeira | Saudades de Portugal

Casa da Avó

Niet zo ver uit het oude centrum vind je dit restaurant met heerlijke Portugese gerechten. Zowel vlees als vis zul je op het menu vinden, dus het is zeer geschikt voor een gezelschap waarvan de smaken verschillen. Verder is het restaurant iets meer aangekleed dan je misschien gewend bent in Portugal. Dus heb je iets te vieren of wil je wat romantischer dan tl-verlichting, dan ben je hier aan het goede adres.

* R. do Movimento das Forças Armadas 97

Update: Ondertussen helaas gesloten…

A Tasca do Caica

Wij zijn hier kind aan huis als we in Albufeira zijn. Voor ons echt “the place to be” ’s ochtends! Kopje koffie (of twee), krantje, ontbijt en altijd een praatje met bekenden. Veel vissers en andere locals (op leeftijd) drinken hier hun bica. Het is een klein cafeetje gerund door Caica en Susanna. Elke dag wordt er een vers menu do dia klaargemaakt door de heer des huizes. Dus wip even binnen en vraag wat er die dag gegeten wordt. Het is geen restaurant, dus ga hier vooral genieten van een huisgemaakte Portugese lunch of later op de middag wat lekkere petiscos met een glaasje van het een of ander. Succes verzekerd! Zondag gesloten.

* Travessa Cais Herculano 8, Albufeira

Tasca do Caica

Franguinho de Albufeira

De beroemde kip piri-piri uit Guia, maar dan in Albufeira. Een kippengriller uit Guia is voor zichzelf begonnen, dus de kippetjes doen niet onder voor die in Guia. Zo hoef je er een stuk minder ver voor op pad. Frango piri-piri bestellen en niet verder kijken, daar ga je voor. Je moet alleen even weten waar je moet zijn! Bij de horloge rotonde, achter het BP tankstation. Afhankelijk van waar je overnacht kun je er naar toe lopen, of eventueel de bus, het treintje of een taxi nemen. Elke twee weken hebben ze op woensdag een fado avond, het is aan te raden hiervoor te reserveren.

* Av. dos Descobrimentos Posto BP, Albufeira

Frango piri-piri

O Zuca

In een straatje achter het centrale plein vind je dit pareltje. Heerlijk Portugees en kneuterig. Wil je echt Portugees eten dan is dit de plek. Plastic stoeltjes, papieren tafelkleedjes en een wat rare plek, maar laat je hier vooral niet door afschrikken! Het eten is goed en tegenwoordig hebben ze ook een menu in het Engels. Bestel iets Portugees en laat je verrassen. Een lekkere cataplana, een cozido of iets anders wat je nog niet eerder hebt geprobeerd (en vaak niet op het menu staat bij een erg toeristisch restaurant). Naast de standaard kaart hebben ze elke dag een ander menu do dia, dus regelmatig langslopen is altijd een aanrader!

* Tv. de Malpique 2, 8200-193 Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira

Nieuwsgierig naar het eerdere lijstje met restaurants in Albufeira, dat vind je hier?! Volgend jaar volgen er meer 😉

Heb jij ergens heerlijk gegeten in Albufeira? Ik hoor het graag!