Lissabon of de Algarve per fiets

We zijn Nederlands of we zijn het niet. Lekker op de fiets, de wind in je haar, zonnetje op je bol, een stad verkennen, hoe leuk! Nou kan dat op steeds meer plekken in Europa, niet alleen in Nederland. Ook in Portugal komen er steeds meer fietspaden bij en wordt de fiets steeds populairder. Nam ik jullie al eens mee op een rondje Porto per fiets, vandaag laat ik een mogelijkheid zien in Lissabon of de Algarve.

Bike a Wish is een jong en gepassioneerd bedrijf dat toeristen aan het fietsen wil krijgen. Ze hebben een vestiging in Lissabon en in Vilamoura, in de Algarve. Fietsen in Lissabon, is dat niet een beetje een uitdaging met al die heuvels? Tja, als je door de Bairro Alto wilt trappen dan zal het je wel wat zweetdruppels kosten, maar Lissabon heeft ook geweldige vlakke stukken, waar je prima uit de voeten kunt. Er loopt bijvoorbeeld een fietspad langs de Taag, waar je gewoon vlak fietst. En in Vilamoura tref je ook een stuk vlakke Algarve, waar fietsen heerlijk is. Je kunt vanaf hier zelfs naar het natuurpark Ria Formosa fietsen (ze hebben ook een tour)!

Bike a Wish biedt verschillende opties. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan huur je alleen een fiets en trek je er op eigen houtje op uit. Ze hebben normale fietsen, kinderfietsen, mountainbikes, elektrische fietsen en zelfs tandems! In Vilamoura kun je bovendien gezellig met een familiefiets op pad. Iets minder zeker van je zaak? Of vind je het leuk uitleg te krijgen over wat je onderweg tegenkomt? Dan kun je ook een georganiseerde tour boeken. Zo ga je veilig en vertrouwd met een gids op pad langs de bezienswaardigheden van jouw keus. De standaard tours duren ongeveer 3 uur, kosten rond de €35,- en gaan vaak al vanaf twee personen!

Wil je de dag wat spectaculairder of specialer doorbrengen, dan kan dat ook! Er zijn extra lange tours, zoals een rondje Sintra en Cascais. Bij deze tour leg je 32 km af, hij duurt ongeveer 6 uur en je fiets langs geweldige punten/bezienswaardigheden onderweg! Zo ben je de gehele dag onder de pannen, heerlijk in de buitenlucht. Wil je er een romantisch uitje van maken? Boek dan de Bike N’Picnic, de naam zegt het al, op pad met een picknick mandje (4 uur), leuk op de tandem. 🙂

Nog niet overtuigd? Bike as you wish! Ze maken ook tours op aanvraag/speciaal verzoek. Dus zit jouw ideale route er niet bij of wil je totaal een andere kant op, geen probleem! Laat het ze weten en ze stellen een speciaal programma voor je samen dat perfect voldoet aan jouw wensen.

Check de Facebook pagina of website voor meer informatie.

In Lissabon:

  • Street Fontaínhas a S.Lourenço, 29,1100-246 Martim Moniz Lisboa

In de Algarve:

  • Praça Parlatório Romano, 10 Marina Arcadas, N.º 3, 8125-427 Quarteira, Vilamoura.