Portugal per Fiets

Hoera! Het is zover! Eindelijk heeft iemand een fatsoenlijke fietsgids voor Portugal geschreven. Als fietsliefhebber word ik daar erg blij van. Maar liefst 870 kilometer aan fietsroute liggen klaar om ontdekt te worden!

Paulo Guerra dos Santos maakte in 2010 een rondreis door Portugal op zijn fiets. Toen hij een route van Lissabon naar het Spaanse Badajoz online zette, merkte hij aan het grote succes, dat er behoefte was aan Portugese fietsroutes. Hij startte het bedrijf Ecovias, dat zich richt op het stimuleren van fietstoerisme in Portugal, en werkte aan het digitale boek dat vanaf nu te koop is.

Het road book geeft toegang tot 17 wegenkaarten en verschaft je, naast de fietsroutes zelf, informatie over wat je onderweg tegenkomt: architectonische hoogstandjes, mooie landschappen of historische plekken. Momenteel zijn er 17 routes klaar, maar er wordt gewerkt aan meer. Het boek is in het Engels, dus voor iedereen toegankelijk.

Voor de prijs van € 17,50 krijg je drie bestanden: een PDF met tekst en afbeeldingen, een KML waarmee je de routes op Google Earth kunt bekijken en een GPX die ervoor zorgt dat je de routes kunt koppelen aan je GPS systeem. En je krijgt gedurende 2015 alle updates gratis. Met de opbrengst van het e-book maakt Evocias nieuwe routes. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je niet 17, maar 160 routes tot je beschikking hebt! Een prima investering dus ook nog eens.

Kopen of meer informatie? Klik hier.