Lissabon op Wielen

Lissabon een stad met vele gezichten. Een stad met charme. En je komt er altijd van alles leuks tegen! Zo ook allerlei grappige initiatieven op wielen. Of het nou op zichzelf staande projecten of mobiele afgevaardigden van grotere winkels zijn, ze zorgen voor een prettige toevoeging aan het straatbeeld. De food trucks kennen we in Nederland al goed, maar er rijdt nog meer rond in Lissabon! Een overzicht van de leukste mobiele bedrijfjes. Klik op de naam voor meer info.

Tell a Story

Tell a Story is een mobiele boekwinkel die alleen vertaalde literaire stukken van eigen bodem verkoopt. Dit om de Portugese literatuur onder de aandacht te brengen van de toeristen en als een soort ansichtkaart van de cultuur te gebruiken. Ze geloven dat er geen betere manier is om een reis te onthouden dan door een boek. En dat lezen je inspireert tot nog meer reizen. Hoe gaaf is dit?!

Lisbonlovers

Lisbonlovers is een merk voor alle liefhebbers van Lissabon. Geboren uit een onvoorwaardelijke liefde voor de stad waar de bedenkers zijn geboren en leven. De makers zijn vol passie over hun stad en willen dat delen met vrienden, de buren en de rest van de wereld. Ze verkopen leuke notitieblokjes, posters, t-shirts en meer, allemaal met als thema Lissabon. Je vindt Lisbonlovers online, in een winkel, maar dus ook in een busje!

Tuk Tuk Lisboa

Tuktuks, je kent ze waarschijnlijk wel uit Aziatische landen, waar ze als gekken door het verkeer scheuren. Goed nieuws! Ze zijn zijn er nu ook in een aantal Europese steden, waarvan Lissabon er één is. Ze vallen hier niet uit de toon, want ze hebben een fantastisch azulejos patroon! Ze zijn te gebruiken voor sightseeing of zelf te huren voor speciale evenementen. Scheur door de kleine straatjes van Alfama of bezoek je favoriete monumenten op een andere manier. En hoe geweldig zou het zijn om ze te gebruiken voor je bruiloft? Ik zie het al helemaal voor me!

Wine with a view

Deze mobiele wijnbar combineert twee hele fijne zaken: wijn (natuurlijk van eigen bodem!) en prachtige uitzichten. Ze staan in Belém naast het Mosteiro dos Jerónimos en in de stad bij het Castelo de São Jorge. Dus bij de grootste monumenten van de stad, waar je vast net toe bent aan een drankje. Een hele fles of een glas, rood of wit: dit piepkleine wagentje heeft het allemaal bij zich! Iedere dag open van 12.00 uur tot 21.00 uur.

Lissabon op wielen

Ben je zelf tijdens jouw bezoek aan de hoofdstad ook in aanraking gekomen met een leuk mobiel initiatief? Laat het ons vooral weten!