Made in Portugal: WeWood

In het noorden van Portugal, rond de kleine stad Paços de Ferreira, ligt het centrum van de Portugese meubelindustrie. Als je rondrijdt in de streek kom je overal bedrijven tegen die meubels maken. In onze serie “Made in Portugal” willen we je laten kennismaken met een meubelmaker die je niet alleen daar, maar ook in Nederland tegenkomt: WEWOOD.

De naam WEWOOD zegt het al: deze meubels worden gemaakt van hout. Van massief hout zelfs. Het bedrijf bestaat sinds 2010, maar komt voort uit een bedrijf dat al sinds 1964 massief houten meubels maakt en exporteert. Bij WEWOOD wordt jarenlange ervaring en kennis ingezet om tot innovatieve producten te komen. De tradities van het Portugese ambacht worden daarbij niet uit het oog verloren.

Mister WeWood

Hele mooie, moderne en minimalistische meubelstukken zijn het resultaat. WEWOOD maakt tafels en stoelen, maar vooral de kasten vind ik prachtig. Zo is er de “Mister”, een buffetkast ontworpen door de designer Daniel Duarte, die je ook kan gebruiken als bureau of bar. Maar ook de “XI” boekenkast, ontworpen door Gonçalo Campos, zou ik met liefde een plekje geven in mijn woonkamer.

Kijk op de website van WEWOOD voor alle informatie.

XI WeWood

Verkooppunten Nederland

FRIDAY NEXT
OVERTOOM 31, 1054 HB, AMSTERDAM

KADENZ INTERIEUR
DEN HAAG
INFO@KADENZ.NL

Project Meubiliair
info@projectmeubilair.nl