Winactie: Maria Emília in Nederland

Het is weer bijna december! Een fijne maand om fado te gaan luisteren in Nederland. Niet alleen bekende sterren als Cristina Branco of Ana Moura doen ons land regelmatig aan, maar ook nieuwe fadotalenten zijn welkom in onze theaters. Zo dit keer Maria Emília. Ze maakt een tour langs vier verschillende plaatsen. Hiervoor kun je kaartjes kopen, maar voor de drie avondconcerten kun je ze ook winnen!

Over Maria Emília

Deze schone jongedame werd geboren in São Paulo. Hier kwam ze in aanraking met fado door haar Portugese opa.  Ze verhuisde al op jonge leeftijd naar Portugal (Minho) voor de fado. Hier vergezelde ze haar vader (Portugese gitaar) naar fado luisterend en zingend in verschillende fadohuizen. Vele indrukken en ervaringen rijker keerde ze terug naar Brazilië. Daar zong ze in Alfama dos Marinheiros waar ze de Fado-zegen kreeg van de zangers Sebastião Manuel, Gerônimo Augusto Gomes en Nilde.

Met het beste uit twee werelden kwam ze uiteindelijk weer terug naar Portugal en begon haar carrière als fadozangeres. Ze zong er in meest karakteristieke fadohuizen en ging op tournee door Brazilië en Europa, waardoor haar ster snel rees. “Maria Emilia mixt in haar gepassioneerde optredens het Portugese levenslied met traditionele Braziliaanse invloeden en eigentijdse poëzie”. Haar debuutalbum kwam begin dit jaar uit en heet Casa de Fado.

Win Kaartjes

Wil jij dit fadotalent graag live zien? Stuur dan een mailtje naar blog@saudadesdeportugal.nl en vertel me waarom jij zin hebt in een avondje prachtige Portugese fado. Laat in hetzelfde mailtje ook weten of je voorkeur hebt voor 2 kaartjes in Eindhoven (06 december), Utrecht (07 december) of Rotterdam (08 december). Kijk van tevoren alsjeblieft even goed in je agenda of je de gewenste tijd & datum ook echt kunt! Reageren kan tot en met 12.00 uur op woensdag 27 november. Rond 15.00 uur dezelfde dag maak ik dan de winnaars bekend! Zij krijgen persoonlijk mail en de namen worden onder dit bericht vermeld.

Alle concerten

06 december om 20:15 uur in Muziekgebouw – Eindhoven

07 december om 20:15 uur in TivoliVredenburg – Utrecht

08 december om 14:00 uur in Huistheater de Steenakker – Haps

08 december om 20:15 uur in De Doelen – Rotterdam

Lees je Portugees? Dan is het misschien leuk om hier het hele verhaal/geschiedenis te lezen achter de zangeres en hoe ze uiteindelijk zo verknocht raakte aan de fado.

Fijn weekend!