Winactie: Fábia Rebordão in Nederland

Er komt weer Portugees talent naar Nederland! Fado liefhebber opgelet. Komende maand geeft het nichtje van de legendarische Amália Rodrigues een aantal concerten in ons land. Natuurlijk kreeg zij dit genre muziek met de paplepel ingegoten. Ze wordt alom beschouwd als een van de beste zangeressen van de nieuwe fado generatie. Dus dat belooft nogal wat! Maar ook komen invloeden uit de soul, bossa nova, blues en jazz terug in haar warme, melancholische muziek.

Rebordão werd pas ontdekt in 2011 (door Jorge Fernando, de gitarist van Amália Rodrigues). Deze meneer stond ook aan de wieg van bijvoorbeeld Mariza en Ana Moura. Hij hoorde in Rebordão’s stem dezelfde diepgang en emotie als in die van haar tante. In 2016 verscheen haar meest recente album ‘Eu’ (Ik), waarop ze wordt begeleid door diezelfde Jorge Fernando, voormalig gitarist dus van Mariza en Amália Rodrigues. Ze is nog niet heel bekend onder het grote Nederlandse publiek, maar wellicht komt daar verandering in na deze tour!

Op haar laatste album stelt ze zichzelf de vraag wat fado voor haar betekent. ‘Voor mij is dat zingen over waarheid en oprechtheid. Als je een huivering voelt, dan is het fado, dat is waarnaar ik streef.’ Sinds ze in 2011 doorbrak, heeft ze alle verwachtingen overtroffen. Volgens de Portugese Jornal de Notícias is ‘De toekomst van fado is geschreven met de F van Fábia’. Nog nooit gehoord van deze Portugese zangeres? Hieronder krijg je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Van 4 t/m 9 december is ze op tour door Nederland. En ik mag voor elk van onderstaande voorstellingen twee kaarten weggeven! Dus ben je nog naarstig op zoek naar een origineel Sinterklaas- of Kerstcadeau…?! Wat moet je doen om te winnen? Laat me via blog@saudadesdeportugal.nl weten (eventueel met wie) in welke plaats je zou willen gaan genieten van dit concert en maak kans! Check van tevoren wel even of je op die data ook echt kan, je komt namelijk op de gastenlijst te staan! Je hebt tot en met dinsdag 27 november om te reageren. Ik maak op woensdag 28 november de winnaars bekend!

Tourdata:

Dinsdag 4 december om 20:15 uur: Muziekgebouw in Eindhoven 

Woensdag 5 december om 20:30 uur: Oosterpoort in Groningen 

Donderdag 6 december om 20:15 uur: Tivoli Vredenburg in Utrecht

Zaterdag 8 december om 20:15 uur: Concertgebouw De Doelen in Rotterdam 

Zondag 9 december om 20:30 uur: Theaters Tilburg