Winactie: De Blikjesfabriek

Ik uitte al eens eerder mijn enthousiasme over de geweldige blikjes vis die je in Portugal kunt kopen. Goed nieuws! Je kunt ze nu ook gewoon in Nederland krijgen. Tijdens mijn zoektochten op internet kwam ik weer eens iets leuks tegen, namelijk “De Blikjesfabriek”. Ik word altijd gelijk blij als ik dit soort dingen tegenkom buiten Portugal! Dus kon ik het niet laten om op onderzoek uit te gaan.

De Blikjesfabriek werd opgericht door, hoe kan het ook anders, een geboren en getogen Portugees. Pedro Viegas verhuisde zo’n 13 jaar geleden voor de liefde (hoe romantisch) naar Nederland. Ongeveer anderhalf jaar geleden is het allemaal begonnen, in de Vershal in Eindhoven. Vreemd genoeg kwam de liefde voor de Portugese blikjes vis voort uit een kennismaking met een Frans product: La BelleIloise. Hierdoor ontstond het plan om een zo breed mogelijk assortiment van goede Portugese blikjes in Nederland te introduceren. Helemaal leuk!

De Blikjesfabriek

Er zijn twee dingen die de Portugese blikjes vis zo bijzonder maken. Ten eerste is wat er in zit daadwerkelijk lekker. Het tweede unieke aspect van de blikjes is de verpakking. De felle kleuren, historische plaatjes (soms lekker retro) en Portugese tegel printen maken de blikjes tot collectors items en hippe decoratie voor je keuken. Daarnaast zijn ze een origineel cadeautje voor liefhebbers van lekker eten en/of Portugal. Er zijn in Portugal heuse restaurants waar ze niets anders serveren dan vis uit blik. In bijvoorbeeld Lissabon heb je barretjes (Sol e Pesca) die alleen vis uit blik serveren, leuke winkeltjes die alleen blikjes vis verkopen (Loja das Conservas & Conserveira de Lisboa) en zelfs restaurants gewijd aan die visjes uit blik (Can The Can).

Portugal heeft een eeuwenoude visconservencultuur. Zij weten daarom als geen ander hoe je de beste vis combineert met de mooiste kruiden & specerijen. De Portugese blikjes vis zijn een uitstekende manier om twee van de meest gebruikte en traditionele nationale ingrediënten (olijfolie en vis) te promoten door het gebruik ervan opnieuw uit te vinden/te moderniseren. Dit was het uitgangspunt van een geheel nieuwe collectie: Mar Portuguez. Bestaande uit 14 unieke blikjes met 14 verschillende vissoorten, ontwikkeld door 14 Portugese chef-koks. De chefs kregen allen een vissoort toegewezen en mochten daar vrij mee aan de slag. Met een verrassend resultaat! De blikjes zijn binnenkort verkrijgbaar op de website. Je kunt ze per stuk bestellen of per vier in een leuke cadeau box. Lekker om zo van te snoepen bij de borrel of om te gebruiken in de keuken.

De Blikjesfabriek

Deze speciale blikjes zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij De Blikjesfabriek en wij mogen een geweldig pakket weggeven! Dit pakket bestaat namelijk uit alle 14 varianten. Wat moet je hier voor doen? Stuur ons een mailtje op blog@saudadesdeportugal.nl met de reden waarom jij dit geweldige pakket graag zou willen winnen, aan wie je het cadeau wilt doen of wat voor spannends je ermee gaat maken, that’s it. Op 27 december maken we de winnaar bekend!

De blikjes zien er super uit en de inhoud is naast lekker ook nog eens gezond! Zo jammer dat ik zelf niet mee kan doen… Helaas dit speciale pakket niet gewonnen, maar is toch je nieuwsgierigheid aangewakkerd naar de Portugese blikjes vis? Verkooppunten van de standaard collectie vind je hier. Wil je graag de exclusieve blikjes proberen? Deze zijn vooralsnog alleen via internet te bestellen op de website van De Blikjesfabriek.

** Wat een leuke reacties kreeg ik op de blikjes actie in samenwerking met De Blikjesfabriek, dank jullie wel! 
And the winner is…. Tromgeroffel… Laura Himpers! **