Winactie: Magda Mendes

Goed nieuws! Magda Mendes heeft een nieuw album én gaat weer op tournee door Nederland. Je kent Magda Mendes misschien al, maar dan als zangeres van de Portugese fado. Dit keer kiest ze voor iets heel anders, namelijk liedjes van het Portugese platteland. Haar nieuwe album Oliveiras presenteert ze komende zondag in Rotterdam en later in de maand op andere plekken in Nederland. Kaartjes winnen? Lees snel verder!

Oliveiras – Een ode aan het vergeten Portugese platteland

De zelfgeschreven liedjes op het album Oliveiras zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Nederland en heeft de afgelopen jaren Nederlanders kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij toerde met haar programma “Siléncio! de fado dwaalt door Rotterdam en Amsterdam” langs alle uithoeken van de havenstad en van de hoofdstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Mendes’ vaste band wordt voor deze gelegenheid versterkt door een blazerskwintet. De combinatie van de Zuid-Europese wereldmuziek met de West-Europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmische karakter heeft gekregen.

Concerten

12 november 15:00 LantarenVenster Rotterdam
16 november 21:00 Het Concertgebouw Kleine Zaal, Amsterdam
19 november 15:00 Paradox, Tilburg
24 november 20:15 De Nieuwe Regentes, Den Haag

Win kaarten

Wil jij kans maken op kaarten voor één van de concerten van Magda Mendes? Dat kan op de volgende manier:

  • stuur een e-mail naar blog@sauadesdeportugal,nl
  • vertel waarom jij graag naar Magda Mendes wilt
  • geef aan naar welke stad je wilt
  • doe dit alles uiterlijk 11 november 2017

Ik laat je in de ochtend van 12 november weten of je hebt gewonnen (dus als je voor Rotterdam hebt gekozen weet je het nog op tijd ;-)).