Met een busje door Portugal

Zo vrij als een vogeltje! Dat ben je als je je vakantie doorbrengt in een camperbusje. Nou heeft niet iedereen zo’n gaaf ding op de stoep staan… Maar, huren kan tegenwoordig ook! Zo kun je toch dat heerlijke vrije gevoel ervaren en gaan en staan waar je wilt. ’s Avonds romantisch met een glaasje wijn in je hand naar de sterren kijken, of lekker met een goed boek en de beentjes omhoog van het fijne weer genieten. En overdag brengt het busje je waar jij maar wilt. Handig!

Ik heb een aantal aanbieders voor Portugal op een rij gezet. Van opgeknapte VW busjes, tot ruime campers. Klik op de naam van het bedrijf voor meer informatie.

Portugal Travelling

Bedrijfje met Nederlandse eigenaren, ooit begonnen in Nederland. Tegenwoordig hebben ze verschillende campers in de verhuur, zowel in Nederland als in Portugal. Er zijn op het moment twee mogelijkheden qua formaat busje (twee tot vier personen) in Portugal. De campers zijn af te halen (en in te leveren) op de luchthaven van Porto.

Portugal by Van

Dit is een klein bedrijf dat camperbusjes verhuurt aan mensen die op eigen gelegenheid Portugal willen verkennen. Busjes waarin je kunt slapen en koken tot en met vier personen. Sommige van de busjes hebben zelfs een buitendouche of een badkamer. Het bedrijf is gevestigd in Lissabon en daar kan je de bus ophalen. Wil je niet op zoek naar het bedrijf, dan kan je tegen een extra vergoeding de bus ook laten brengen bij de luchthaven van Lissabon. Let op: omdat het een low cost company is moet je je wel goed aan de regels houden, want je betaalt extra als je de bus bijvoorbeeld smerig of te laat inlevert.

Camper Tales

Er is niets leuker en avontuurlijker dan in een VW kampeerbusjes rond te rijden en zo dit prachtige land te ontdekken. De uitvalbasis is ook voor deze aanbieder in de buurt van Lissabon gelegen. Er is ruime keus in opgeknapte busjes, afhankelijk van je wensen, het aantal personen en je budget. Daarnaast zijn er allerlei leuke/handige extra’s bij te boeken indien gewenst!

Indiecampers

Ooit begonnen (door 2 goede vrienden, een Portugees en een Oostenrijker) als een verhuurbedrijf met 3 busjes in Portugal, is een van Europa’s grootste camper verhuurbedrijven geworden. Dit is dus een wat groter bedrijf, dat in verschillende Europese landen campers verhuurt. Waaronder ook Portugal. Ze hebben een ruime keus aan busjes, of je nou samen, met je gezin of met een groep vrienden reist. Ophalen kan (heel praktisch) zowel in Porto, Lissabon als Faro.

Happycampers

Bij dit kleine familiebedrijfje kun je een busje of een camper huren. Standplaats is hier Lissabon/Estoril, ze leveren de busjes echter niet op de luchthaven (iets om rekening mee te houden). De aangeboden mogelijkheden wisselen met enige regelmaat, dus check de website voor de laatste uitvoeringen.

West Coast Campers

Wederom de keus uit Porto, Lissabon en Faro! Met zes verschillende busjes, in verschillende formaten. Dus ook hier kan je prima met zijn tweeën op pad, maar ook met een gezin of groep (surf) vrienden. Barbecues, slaapzakken en aanverwante zaken zijn naar wens bij te boeken. De achterliggende gedachte is het verkennen van de natuur en het surfen op de golven.

Algarve Campers

Afhaallocaties is Faro. Leuk detail is dat je opgehaald wordt van de luchthaven om onder het genot van een drankje samen de bagage op te bergen in de camper. Ze geven dan gelijk de nodige instructies en uitleg en er wordt een stukje proefgereden, zodat je met een gerust gevoel de vakantie begint. Ze bieden geen omgebouwde busjes, maar echte campers (twee tot zes personen) aan.

Siesta Campers

Keuze uit nieuwe of vintage VW busjes om mee op roadtrip te gaan. Siesta Campers is geboren uit een liefde voor alles retro in combinatie met een passie voor de open weg. De uitvalsbasis is de Algarve met pick-up in Faro. Maar sommige busjes zijn ook voor Lissabon pick-up beschikbaar.

The Getaway Van

Een bedrijf geboren uit een familiedroom. De eigenaren hadden hun zoon beloofd dat ze, zodra ze met pensioen waren, een camper zouden kopen en zouden gaan reizen. Het idee was om nieuwe bestemmingen te gaan verkennen. In 2014 dachten ze: waarom niet meer dan één busje kopen en er een verhuurbedrijf van maken? Ze begonnen met drie campers. Hun zoon Paulo, die ontwerper is, heeft de buitenkant van de wagens gepersonaliseerd, waardoor ze allemaal een coole en vrolijke uitstraling hebben.