Ondernemen in Portugal: Terug in Ferragudo

Het is weer zover! Na een korte periode van afwezigheid zijn mijn partner en ik eindelijk terug in Ferragudo, onze geliefde thuis. We hebben zelfs de eerste 2,5 weken vrij genomen om volop te kunnen genieten zonder de druk van werk en afspraken (hoewel het bijna gelukt is). Laat het genieten maar beginnen!

Op de dag na onze aankomst vierde ik mijn verjaardag in stijl. We begonnen met een heerlijk ontbijt bij ons favoriete ontbijt/koffie/lunch-tentje tegenover ons appartement. Vervolgens genoten we van een feestelijke lunch met bubbels bij de gezellige Bar Amigos, en we sloten de dag af in mijn favoriete restaurant, Ferragudu’s Terrace. Het was een fantastische dag en een perfecte start van de komende vijf weken.

Nieuwe vriendschappen en avonturen

Deze gezellige dagen en avonden herhaalden zich regelmatig gedurende ons verblijf. Samen met een groepje vrienden en vrienden van vrienden zijn we met een boot naar Club Nautico in Silves gevaren. Daar hebben we genoten van een uitgebreide, ontspannen lunch met veel wijn. Het was ongelooflijk gezellig en onderweg in de boot vertelde onze “kapitein” ons veel interessante feiten over de geschiedenis van Ferragudo en Silves. Ik kan het ten zeerste aanraden als je in de buurt bent.

(bijna)Onvermijdelijk werk

Hoewel ik mezelf had voorgenomen om niet aan werk te denken, ontsnapte ik er soms niet aan. Af en toe moest ik inloggen op het account van een klant om wat wijzigingen op de website aan te brengen, e-mails te checken en een telefoontje te plegen. Wat eenmalig als een kort klusje begon, eindigde vaak in een paar uur werk. Maar eerlijk gezegd vond ik het niet erg. Hoeveel ontspanning kan een mens hebben, hahaha.

Tijd voor vrienden

Jaren geleden hebben we onze vrienden uit Schotland ontmoet tijdens ons verblijf hier in Ferragudo, en sindsdien zien we elkaar regelmatig. Deze keer hadden we besloten om elkaar te ontmoeten in Lissabon. We namen de bus naar Lissabon (3 uurtjes vanaf Lagoa), wat heerlijk ontspannen was. En als verrassing hadden we hetzelfde hotel geboekt als onze vrienden. Het was geweldig om elkaar weer te zien, en de verrassing van hetzelfde hotel zorgde voor veel plezier, vooral omdat ik eerder had gezegd dat het eigenlijk boven ons budget was. We vonden echter een leuke aanbieding en besloten ervoor te gaan. Het weekend in Lissabon was fantastisch, maar man, wat was het daar druk! Het oversteken van de straat was een uitdaging op zich, er stond zelfs politie op sommige punten. Maar Lissabon is echt een geweldige en prachtige stad. We hebben veel gewandeld, veel gezien en heerlijk gegeten en gedronken, zowel in de stad als op het geweldige dakterras van ons hotel. Toch voelde het als een oase van rust toen we weer terug waren in Ferragudo, waar we de straat konden oversteken zonder ons zorgen te maken over het verkeer.

Terug in Ferragudo voelen we ons weer helemaal thuis. Het is een plek waar we kunnen genieten van gezellige dagen en avonden met vrienden, nieuwe avonturen kunnen beleven en zelfs een beetje werk kunnen verrichten zonder de ontspanning uit het oog te verliezen. En na een druk maar geweldig weekend in Lissabon, beseffen we des te meer hoe bijzonder de rust en charme van Ferragudo werkelijk zijn.

Weer aan het werk

Het is nauwelijks te bevatten, maar zoals altijd vliegen de 2,5 weken vakantie voorbij. Terug in de realiteit van alledag, ben ik nu in ieder geval parttime aan het werk – in Ferragudo natuurlijk -, neem ik mijn podcasts weer op en staan er diverse afspraken in mijn agenda. Eigenlijk was ik er, heel eerlijk, al mee begonnen nog voordat de vakantie voorbij was. Er waren afspraken gepland voor een leuk social media project en een zoom meeting met een workation platform over de geweldige workations die op de planning staan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeggen ze weleens. En dat geldt zeker voor mij.

Maar er staat nog iets leuks op het programma: een afspraak met de ontwikkelaar van een nieuwbouwproject hier in het prachtige Ferragudo. Het is een project dat me zeer interesseert en een mogelijke volgende stap in ons avontuur. Ondertussen zijn we in Nederland al druk bezig met de makelaar om ons huis daar zo goed mogelijk te verkopen, zodat we ons kunnen vestigen in deze betoverende plek. De spanning is bijna ondraaglijk, ik kan gewoon niet wachten!

Bovendien heb ik een belangrijke beslissing genomen met betrekking tot mijn bedrijf. Het heeft lang in mijn gedachten gespeeld en het idee bleef maar terugkomen. Het werd duidelijk dat ik er iets mee moest doen. Meer hierover zal ik vertellen in mijn volgende blog. Wat ik wel kan verklappen, is dat de komende tijd volop in het teken staat van Ferragudo Dreams, de inspirerende workations en natuurlijk The Wine Experience. Ik zou het fantastisch vinden als jij, als lezer van deze blog, Ferragudo Dreams wilt volgen op social media en deze pagina wilt delen met anderen. Hoe meer mensen hiervan op de hoogte zijn, hoe beter!

Word lid van de Ferragudo Dreams-community op social media en laat je inspireren door mijn avonturen in dit paradijselijke stukje Portugal. Samen kunnen we dromen waarmaken en genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Vergeet niet te delen, want samen maken we van Ferragudo de ultieme werk- en vakantiebestemming!

Voel de zon op je gezicht, het zand tussen je tenen en de warmte van de lokale bevolking. Ferragudo wacht op je!


Sandra komt al ruim 10 jaar in Ferragudo, Portugal en sinds een paar jaar hebben zij en haar partner de wens zich hier permanent te vestigen. Voor het zover is, werkt Sandra voor een aantal maanden per jaar in Ferragudo en runt haar Ferragudo Dreams vanuit deze prachtige plek in de Algarve.