Boek: Terug naar Odeceixe

Vertelde ik een paar maanden geleden nog over “Teruggekeerd Verleden“,  boek nummer vijf van schrijfster Ellen van Herk, vandaag heb ik het alweer over nummer zes! Fijn leesmateriaal bijvoorbeeld voor in de kerstvakantie, op de bank onder een dekentje met een kop thee. Even heerlijk wegdromen naar het warme Portugal…

In “Terug naar Odeceixe” draait het om vriendschap, liefde en herinneringen. Vier vriendinnen gaan op werkvakantie naar een surf- en paardrijkamp in Portugal. Het is hard werken en ze hebben weinig vrije tijd. Als de liefde om de hoek komt kijken, veranderen de verhoudingen onderling. Relaties op de werkvloer zijn namelijk niet toegestaan vanwege mogelijke complicaties. Dit heeft tot gevolg dat de vriendinnen niet meer eerlijk tegen elkaar zijn. Als dan na een groot feest Maaike dood wordt aangetroffen in het in aanbouw zijnde zwembad, is de nachtmerrie compleet.

Monique en Jessica gaan daarop terug naar Nederland, Julie blijft in Portugal, maar verlaat Odeceixe. Ze spreekt de taal ondertussen redelijk en probeert onder andere door het geven van surflessen en het werken in verschillende hotels in o.a. Nazare, Lissabon en Aveiro in haar onderhoud te voorzien. Ineens besluit haar zus (Jessica) naar Portugal te komen voor een tijdelijke baan. Eenmaal daar aangekomen horen ze geheel onverwacht dat Monique ook om die reden in Portugal is.

Na 25 jaar hebben ze alle drie, zoals de titel al verraadt, hun eigen reden om terug te willen naar Odeceixe. Monique vanwege een burn-out, Jessica heeft last van het ‘lege nest syndroom’ en Julie vanwege de liefde. Kunnen ze de gebeurtenissen uit het verleden verwerken en een plek geven? En hoe gaat de toekomst eruit zien voor hen? Echt een boek dat je in één keer uit wilt lezen!

Er zijn verschillende parallellen te trekken tussen de romans van Ellen van Herk. Zo vertellen haar boeken een lekker toegankelijk romantisch verhaal, maar altijd met een spannend element erin. Ook draaien ze om een Nederlandse vrouw of vrouwen die, al dan niet voor het eerst, naar Portugal gaan. 

De schrijfster van deze boeken is Ellen van Herk. Ze kocht met haar man zelf een huis in de Algarve, dat nu centraal staat/als uitvalsbasis dient in en voor haar romans. Benieuwd naar deze spannende nieuwe roman? “Terug naar Odeceixe” koop je hier. Ook de overige titels zijn hier nog te koop.