Op de kliffen van de Costa Vicentina

Wat ik afgelopen week heb gedaan? Ik liep puffend en steunend over de kliffen van de Costa Vicentina in het zuidwesten van Portugal. Het ploegen door het zand, terwijl het ook ’s ochtends vroeg al erg heet was, viel niet altijd mee. Maar alle inspanning werd beloond met prachtige uitzichten. In het filmpje van vandaag laat ik het je zien!

Als onderdeel van de Rota Vicentina kan je op de oude visserspaden in de Alentejo en Algarve langs de kust wandelen. Een aantal van de stranden en dorpen langs de route kende ik al, maar boven op de kliffen was ik nog maar nauwelijks geweest. Ik dacht van tevoren dat het misschien een beetje saai of eentonig zou zijn. Weer een klif, weer een strand, maar dat bleek niet het geval.

Hoewel je natuurlijk voortdurend de Atlantische Oceaan naast je hebt is de kustlijn steeds weer anders. Duinen vol wit zand, droge grassen, donkerrode kliffen, gele rotsen, kleine stranden met zwarte stenen, enorme zandstranden… Je komt het allemaal tegen. Ik hoop dat dit filmpje een beetje een idee geeft van de diversiteit. En tegelijkertijd hoop ik dat het niet teveel verklapt, want het allerleukst is om jezelf te laten verrassen.

De komende tijd zal ik je meer vertellen over deze regio, want ik zag nog veel meer behalve de kliffen en stranden!