Lekker snacken, maar dan op z’n Portugees?! Probeer deze klipviskroketjes eens. Ze zijn sowieso lekker, maar als je ze zelf maakt zijn ze natuurlijk het allerlekkerst! Daarnaast is het ook erg leuk om te doen als je een keer de tijd hebt, in het weekend bijvoorbeeld. Je kunt ze eten als snack, voorgerecht, petisco of met rijst en salade als hoofdmaaltijd, een veelzijdig hapje dus. De klipvis kroketjes (Pastéis de Bacalhau) waren in 2011 één van de finalisten voor de 7 wereldwonderen van de Gastronomie in Portugal.
Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait.
Als je zelf aan de slag gaat met bacalhau zorg er dan wel voor dat je heel goed het zout eraf weekt. Ideaal is om het een nacht in het water te laten staan en het water een aantal malen te verschonen.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!



















Mijn favoriete hapje met een goed glas Alentejo wijn. Maak zo ook vaak zelf. Overheerlijk.
Dan zijn ze zo lekker! En inderdaad helemaal met een fijn witje (of groentje) erbij. 🙂
Zou wel heel erg handig zijn als je kon kopiëren. Als ik een recept wil maken, moet ik het overschrijven
Bij de social media icoontjes staat er helemaal rechts één voor printen!
Printen naar pdf