Arco da Calheta: September

September brak aan, voor ons de maand waarin we onze eerste gasten mochten ontvangen. Op dezelfde vlucht zaten ook Anne’s ouders, die drie weken bij ons zouden verblijven. Het werden weken vol gezelligheid, lekker eten en leuke dingen doen. We hadden in de vorige blog natuurlijk al beloofd om jullie een klein beetje mee te nemen in de leuke dingen die we zouden ondernemen, dus bij deze een kleine terugblik op de afgelopen tijd.

Al tijden stond deze op onze bucketlist; de sunrise bewonderen vanaf de Pico do Arieiro, op 1818 meter hoogte! We besloten dat het tijd werd om deze af te vinken. De wekker ging om 05.30, heerlijk vroeg, maar we wilden natuurlijk niet te laat zijn. Kopje koffie en een klein ontbijtje later zaten we in de auto. De laatste tien minuten van de rit zagen we de lucht al verkleuren, we wisten gelijk dat we iets heel moois zouden zien bij aankomst!

In alle stilte sta je dan boven het wolkendek, we waren trouwens niet de enige op deze zondagochtend, er waren verrassend veel mensen, maar echt het is adembenemend om dit mee te maken. De zon kwam al snel op en verwarmde daarmee de frisse buitenlucht. Het is lastig om dit met foto’s aan jullie te laten zien want in het echt is het nog 10x mooier, het is echt een magisch moment van de dag. We kunnen dit iedereen aanraden, het is het vroege opstaan meer dan waard!

Ook hebben we deze maand weer een paar mooie wandeltochten gemaakt. Een daarvan was de PR8, oftewel de vereda da Ponta de São Lourenço, het meest oostelijke stukje van Madeira. Wie weleens in het vliegtuig naar Madeira heeft gezeten, kent dit gedeelte waarschijnlijk wel. Het is een behoorlijk heuvelachtig gebied, waardoor het wel iets zwaarder is dan een gemiddelde vlakke levada wandeling. We hadden het geluk dat het een bewolkte dag was, anders was het een pittige tocht geweest over het onbeschutte terrein. Het eindpunt was een flinke klim naar de Morro do Furado, waar je kunt uitkijken naar de Ilhas Desertas en Porto Santo. Al met al waren we zo’n drie uurtjes onderweg, tussendoor kun je nog bij Casa do Sardinha iets eten of drinken, of je neemt zelf iets lekkers mee natuurlijk.

Arco da Calheta: September

Anne’s ouders waren voor de tweede keer op Madeira en hebben nog vanalles op het lijstje staan om te ontdekken, dus planden we met hen nog een dagje naar Monte in.

Uiteraard op de ‘toeristische’ manier, met de kabelbaan omhoog! Vanuit Funchal is het ongeveer 20 minuten met de Teleférico en kom je uit bij de ingang van Monte Palace Tropical Garden. Het park is ongeveer 70.000 vierkante meter groot, dus je kunt hier best een halve dag rondlopen om alle exotische planten, bomen, beelden en dieren rustig te bekijken. We hebben in het park nog heerlijk geluncht en genoten van het uitzicht over de stad Funchal. Daarna weer terug gewandeld naar de kabelbaan, om weer 20 minuten te genieten van het ritje over de stad, echt een aanrader!

Arco da Calheta: September

Genoeg nieuwe dingen ook weer voor ons afgelopen weken, de komende tijd zullen we hier vast weer meer over kunnen schrijven. Voor nu, bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.

Abraço,
Anne Rienstra & Dave Huizinga

Volg ons via social media op Facebook en/of Instagram. Of neem een kijkje op onze website!