Portugal op Instagram

Social media is natuurlijk best een beetje een ding de laatste jaren. Er komen steeds meer apps bij en je kunt alles altijd overal terugvinden. Instagram scoort al langer hoog en daarom vandaag een kijkje in wat wij zoal volgen. Zo krijg je je dagelijkse dosis saudades direct op je mobiel, hoe leuk is dat?! Visit Portugal kennen we allemaal, maar wie weet ontdek je nog wat nieuws…

Naast dat je Saudades de Portugal natuurlijk volgt op Instagram voor je dagelijkse shot, zijn er nog meer leuke accounts. Grote en wat minder grote, maar ze zorgen allemaal voor dat heerlijke herkenbare Portugal gevoel. Of het nou gaat om bezienswaardigheden, steden, monumenten, stranden, tegeltjes of lekkernijen, alles komt voorbij! Ik laat er vandaag een aantal zien in verschillende categorieën, lekker een dagje neuzen in andermans foto’s.

Azulejos

Heb je net als mij een voorliefde voor alles wat met azulejos te maken heeft? Check dan bijvoorbeeld Ihavethisthingwithtiles (tegeltjes, tegelvloeren, mooie patronen, leuke kleurtjes en veel voeten), Tileaddiction, Surrealejos, Today_I_Saw_A_Tile of kijk eens bij #instazulejo. Heerlijk!

Azulejos

Lissabon & Porto

Voor mooie plaatjes van de grote steden kun je kijken bij Lisboa_PT, Visit_Lisboa, VisitPorto, WebookPorto. Heerlijk om doorheen te bladeren als je een citytripje in het vooruitzicht hebt. Dan is Instagram misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zoek maar eens op je favoriete stad hashtag (#lisboa of #porto), zo kom je zeker op leuke ideeën. Dit werkt ook goed als je op zoek bent naar lokale plekjes om te eten!

steden

Regio’s

Je favoriete regio is vast en zeker ook goed vertegenwoordigd op Instagram. Wat dacht je van Algarvetourism, Madeira_Islands, Visitazores, Getlost.Algarve, CentrodePortugal, InFaroAlgarve of Turismo_Portoenorte. Ook hier kun je je hart ophalen aan mooie plaatjes.

regio

Instagrammer Groepen

Hiermee bedoel ik pagina’s die hun feed vullen met andermans foto’s. Men maakt gebruik van hashtags om uitgelicht te worden op de account (hier is vast een naam voor?). Zo krijg je van alles te zien, gefotografeerd door verschillende personen van over heel de wereld. Soms leuk, soms minder. Bijvoorbeeld IG_PortugalIG_Algarve_, Igers_Porto, Portasejanelas of Super_Portugal.

Personen

Natuurlijk zijn er naast al die categorieën ook gewone mensen die in Portugal wonen en veel foto’s maken. Die ze vervolgens fijn met de rest van de wereld delen. Neem maar eens een kijkje bij deze feeds: ACSeven, ArrenWilliams, BrunoGCarr, _MarcoHorta_Photography_, ElsaMoraisCardoso, TaniaMCNH of FlordeSalPT.

Overig

Dan als laatste nog een aantal verdwaalde accounts. Kunstenaars, producten, eten/drinken, verblijven, etc. Niet in een hokje te plaatsen vandaag, maar daarom niet minder leuk! Neem dus vooral een kijkje: Sejkko, RepublicofFoodies, Memoria.Lusa (hierover binnenkort meer), PousadasdePortugal, BorapraPortugal, QuintadoVallado en LisbonLovers.

instagram

Natuurlijk is dit bij lange na niet alles, maar we moeten ergens beginnen, niet waar?! Heb jij nog een leuke account om te volgen? Laat het me dan vooral weten!