Portugese Olijfolie Proeverij

Portugese olijfolie, ik ben fan! Het is zoveel lekkerder dan wat je hier in de supermarkt koopt. En als er dan ook nog een mooi verhaal achter zit smaakt het extra lekker. Mocht je tussen mijn valentijnscadeau suggesties hebben zitten neuzen, dan kwamen ze daar ook al even voorbij. Hun olijfboomgaard is gedeeltelijk platgebrand in de bosbranden van afgelopen herfst. En nu proberen ze weer op te krabbelen na al deze ellende.

Zaterdag 3 maart komt Marije Passos weer naar Alma Lusa in Rotterdam om alles te vertellen over de Portugese olijfolie. En om je te laten proeven natuurlijk. Ze woont in Portugal, waar ze met haar man de olijfboomgaard van zijn familie overnam. Gefascineerd door de vruchten van deze boom verdiepte ze zich in de olijf en de olijfolie. Nu is ze sommelier en dus een echte kenner. Wie kan je beter wegwijs maken in het groene goud uit Portugal? Meer informatie vind je hier!

Win deelname aan de proeverij!

Super leuk nieuws: Saudades de Portugal mag wederom een plekje weggeven voor een proeverij. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een mailtje sturen naar blog@saudadesdeportugal. Ik maak aanstaande maandag de winnaar bekend. Hoe? Door een persoonlijk mailtje naar de winnaar te sturen en de naam bekend te maken op de Facebook pagina. Dit keer ben ik zelf ook van de partij (#oftochniet #gevelddoordegriep)!

Olijfolie Proeverij

Hoe, wat, waar?

Over het waar, hoe en wat vertelt Marije zelf:

Bijna alle boeken over olijfolie gaan over de bekende olijfproductie landen zoals Italië, Spanje en Griekenland. Maar wisten jullie dat Portugal meedoet in de top qua omvang productie en kwaliteit? Met meer dan 25 eigen olijf variëteiten die nergens anders ter wereld te vinden zijn! Net als de wijn hebben de Portugezen het groene goud veel te lang voor zichzelf gehouden maar nu komen ze langzamerhand naar ons toe met prachtige merken en smaken.

Alma Lusa, de specialist in de heerlijke piripiri kip en Portugese Delicatessen heeft een grote selectie aan Portugese olijfoliën die we gaan proeven. 

Centraal in de workshop:
– Leren over hoe extra vergine olijfolie gemaakt wordt
– De verschillende regio’s in Portugal waar olijfolie vandaan komt
– Proeven en leren herkennen van extra vergine olijfolie
– Hoe olijfolie in de keuken te gebruiken met leuke tips
– Gezellig hapje en drankje na afloop van de cursus

Een heerlijk middagje genieten van al het moois uit Portugal. Van de Alentejo tot aan Tras-os-Montes leer je de olijfsoorten en smaken herkennen. Tip: Uiteraard nemen ze de nieuwe oogst mee zodat je deze kunt kopen achteraf!

3 maart 2018
Deelname per persoon : 22.50 per persoon inclusief een hapje en een drankje.
Duur: 15.00 – 17.00 uur
Winkelcentrum de Esch, Rijnwaterstraat 51, 3063 HC Rotterdam, The Netherlands.
Aanmelden klik hier.