Winactie: Proeverij van Portugese olijfolie!

Wat is er nou zo bijzonder aan de Portugese keuken? Wat mij betreft gaat het allemaal over kwaliteit in de basis. Je hoeft niet allerlei spannende ingrediënten toe te voegen als je met simpele, maar verse, smaakvolle producten van hoge kwaliteit werkt. Hét voorbeeld is voor mij de olijfolie. Deze is zo lekker dat je simpele salade al tien keer beter smaakt. Of een stukje brood met olie al een feest is. Geen idee wat ik bedoel? Dan is dit bericht geknipt voor jou!

Marije in Alma Lusa

Vrijdag 9 juni komt Marije Passos naar Alma Lusa in Rotterdam om alles te vertellen over de Portugese olijfolie. En om je te laten proeven natuurlijk. Ze woont in Portugal, waar ze met haar man de olijfboomgaard van zijn familie overnam. Gefascineerd door de vruchten van deze boom verdiepte ze zich in de olijf en de olijfolie. Nu is ze sommelier en dus een echte kenner. Wie kan je beter wegwijs maken in het groene goud uit Portugal?

Win deelname aan de proeverij!

Saudades de Portugal mag een plekje weggeven voor deze proeverij. Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar blog@saudadesdeportugal. Ik maak aanstaande dinsdag de winnaar bekend. Dat doe ik door een persoonlijk mailtje naar de winnaar te sturen en de naam bekend te maken op de Facebook pagina.

Hoe, wat, waar?

Over het waar, hoe en wat vertelt Marije zelf:

Bijna alle boeken over olijfolie gaan over de bekende olijfproductie landen zoals Italië, Spanje en Griekenland. Maar wisten jullie dat Portugal meedoet in de top qua omvang productie en kwaliteit? Met meer dan 25 eigen olijf variëteiten die nergens anders ter wereld te vinden zijn! Net als de wijn hebben de Portugezen het groene goud veel te lang voor zichzelf gehouden maar nu komen ze langzamerhand naar ons toe met prachtige merken en smaken.

Alma Lusa, de specialist in de heerlijke piripiri kip en Portugese Delicatessen heeft een grote selectie aan Portugese olijfoliën die we gaan proeven. Tevens staan we stil bij het gebruik van olijfolie in de keuken en over al die gezonde eigenschappen

Centraal in de workshop:
– Leren over hoe extra vergine olijfolie gemaakt wordt
– De verschillende regio’s in Portugal waar olijfolie vandaan komt
– Proeven en leren herkennen van extra vergine olijfolie
– Hoe olijfolie in de keuken te gebruiken met leuke tips
– Gezellig hapje en drankje na afloop van de cursus

Iedere deelnemer ontvangt 10% korting op aanschaf van de delicatessen of oliën bij Alma Lusa.
9 Juni 2017
Deelname per persoon : 22.50 euro
Duur: 18.00 – 20.00 uur
Winkelcentrum de Esch, Rijnwaterstraat 51, 3063 HC Rotterdam, The Netherlands.
Aanmelden klik hier