Het is nog geen Pasen en toch gaan we aan het bakken met eieren, veel eieren! Want daar houden ze in Portugal van, zoetigheid op basis van eieren. Het recept van vandaag (iets eerder dus dan oorspronkelijk gepland) op speciaal verzoek van een van mijn lezers! Je vindt hem in Portugal vaak terug op de menukaart onder de doces caseiros (huisgemaakte toetjes). Die sowieso altijd stukken beter zijn dan eventuele kant en klare nagerechten.
Er zijn ook van dit gerecht weer verscheidene varianten, zolang het maar zoet is. Denk aan een variant met bijvoorbeeld doce de ovos (nog meer ei) sinaasappel, chocolade, koffie of caramel. Ik geef vandaag dan ook het recept voor de doce de ovos variant, want veel Portugeser dan dat wordt het bijna niet. Houd je er, net als mij (ik ben sowieso geen eierliefhebber), niet zo van? Dan laat je het makkelijk weg aangezien het apart gemaakt wordt van de Molotof (ook wel Pudim de Claras genoemd).
Super makkelijk te maken, met maar een paar ingrediënten (die je eigenlijk altijd wel in huis hebt).
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Can we keep it in freezer ?
Some neighbour mad a big one for me so how i can keep it ?
I don’t think that would work very well… But it might be worth a try?
Thank you.
I’ve been looking for this for over 30 years!
Egg white, sugar, and caramel. So simple but so delicious.