Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en heb je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Ik help je ieder jaar een stukje op weg door je te vertellen waar je moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje vlees is. Nu breng ik ieder jaar een viertal weken door in Albufeira, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Meestal eten we gewoon thuis. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer uiteraard beter lukt dan de andere). Een aantal aanraders dus!

Rei dos Mares

Al jaren op het lijstje om eens te bezoeken, maar het kwam er op de een of andere manier steeds niet van. Nu dan eindelijk wel een keer, en we komen zeker terug. Heerlijk op het strand, in het zonnetje, verse visjes, schaal- en schelpdieren eten! Vergeet zeker niet er een sangria bij te bestellen om het vakantiegevoel compleet te maken. Alles was even lekker. Niet goedkoop, maar de moeite waard.

* R. Alm. Gago Coutinho, Albufeira (Praia do Inatel)

The Windmill

Dit restaurant is voor speciale gelegenheden of als je iets te vieren hebt. Ze bieden alleen een driegangen menu aan, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende voor-, hoofd-, en nagerechten. Dit alles voor een vaste prijs. Indien gewenst is er ook een wijnarrangement bij te bestellen. Binnen in de molen zijn er twee tafeltjes voor twee en twee tafeltjes voor vier personen. Op het terras buiten de molen kun je ook dineren. Ga je romantisch met zijn tweeën, zorg dan dat je zo tijdig mogelijk reserveert. Waarom? Omdat je dan het tafeltje in de molen met uitzicht over Albufeira krijgt (en die wil je, geloof me)! Twee zittingen per avond: om 18:30 uur en 21:00 uur.

* Urbanização, Alto do Moínho, Albufeira

Tiger Street Sushi

Normaalgesproken gaan we altijd een keertje sushi eten in Olhos de Água als we een maand in Portugal zijn. Maar dit jaar zaten we zonder huurauto, dus… Nou zit er (op een wat vreemde plek) sinds dit jaar een sushitentje in de barstraat van Albufeira dat goede reviews kreeg. Dus probeerden we die, handig op loopafstand. Klein maar fijn, met attente bediening. Prima voor een sushi stop in het oude centrum!

* R. Cândido dos Reis 30, Albufeira

Sal Rosa

Als afsluiter een lekker drankje. Niet helemaal een restaurant, maar wel ’the place to be’ in Albufeira voor een goede cocktail. Overal op het terras zijn de toeristische cocktails te krijgen, vaak vol kleurstoffen en goed betaalbaar tijdens happy hour. Hier niets van dat alles! Geen toeristen drankjes, geen kleurstoffen en geen happy hour. Maar wel super goede en lekkere cocktails die met liefde worden bereid. Naast de fijne drankjes hebben ze ook een geweldig uitzicht over praia do peneco. Je betaalt hier tussen de 10 en 15 euro voor je drankje. Verder serveren ze ook een aantal smakelijke mocktails!

* Praça Miguel Bombarda 2, Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira

Let op: ze zijn in Portugal niet altijd zo van de gezellige aankleding. Vaak eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en dan staat er ook nog een tv aan! Maar lekker dat het eten is! Probeer dit te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap eens binnen daar waar je anders zo aan voorbij zou lopen.

De eerdere restaurant tips in Albufeira gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!