Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en heb je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Ik help je ieder jaar een stukje op weg door je te vertellen waar je moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje vlees is. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in Albufeira, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Meestal eten we gewoon thuis. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Een aantal aanraders dus!

Let op: ze zijn in Portugal niet altijd zo van de gezellige aankleding. Vaak eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en dan staat er ook nog een tv aan! Maar lekker dat het eten is! Probeer dit te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap eens binnen daar waar je anders zo aan voorbij zou lopen.

Restaurante O Ribeirinho

Het was alweer een tijdje geleden dat we hier voor het laatst waren geweest, dus werd het wel weer eens tijd om er naar toe te rijden. Een typische Portugese (vr)eetschuur, inclusief tl-verlichting, waar je eigenlijk maar voor één ding komt: kip piri-piri. Vol met Portugezen die er vrolijk kluivend met het hele gezin een uitje van maken. Ook is er (uiteraard) volop keus aan typisch Portugese nagerechten, uitgestald in een grote vitrinekast. 😉

* Estrada Nacional 125, Albufeira, Portugal

Lekkere Restaurants in Albufeira

Prazeres

Klein restaurantje in het oude centrum van Albufeira waar we letterlijk al honderden keren langs zijn gelopen door de jaren heen. Waarom het er nooit van kwam om er te gaan eten? Géén idee! Gelukkig streken we er dit keer wel neer, waarschijnlijk omdat het zo heerlijk rustig was (helaas, door corona). Zowel de vis- als vleesgerechten van ons gezelschap waren heerlijk. We komen er zeker nog eens terug,

* R. Alves Correia 15, Albufeira, Portugal

Lekkere Restaurants in Albufeira

Pizzeria Georgina

Klein maar fijn! Ieniemienie pizzeria met heerlijke pizza’s. Aangezien het gerund wordt door een jong stel (de eigenaar en zijn vriendin) is er beperkt keuze aan toppings, maar laat je daardoor niet weerhouden. De Napolitaanse pizza’s worden ter plekke voor je gemaakt met/van verse ingrediënten en geserveerd op typisch (en prachtig) Portugees aardewerk. Ook dit is er één voor op je lijstje!

*  R. do Município lote 31, loja 2, FI, Albufeira, Portugal

Restaurante São Martinho

Hier kwamen we via via terecht. Uiteraard hadden we al tweemaal kippetjes gegeten in Guia, dus dit keer gingen we voor wat anders. Op aanraden van de ober (die we toevallig kenden) werden het Lagartinhos. Een soort specialiteit van de dag, aangezien het niet standaard op het menu staat. Als nagerecht hadden we de lekkerste pudim ooit! een Pudim de Figo com Medronho e Mel, kies gewoon die als je hier ooit terecht komt, succes verzekerd.

* Sitio Tavagueira, Guia, Portugal

Lekkere Restaurants in Albufeira

Mercearia Saul

Heel klein zaakje, bij mijn schoonmoeder om de hoek. Vroeger was het een combinatie van een winkeltje en een plek om petiscos te eten. Denk wijn, kaas, enchidos, piri-piri, olijfolie, sardientjes, etc. Nu is het puur een fijn plekje om even een klein hapje (neem het broodje kip met queijo da serra!) te eten op de terugweg van het strand naar je appartement bijvoorbeeld of gewoon ’s avonds allerlei kleine hapjes (petiscos) voor het diner. Zo konden we lekker een beetje van alles proeven! Fijn gegeven is dat alles zelfgemaakt wordt. Wij zaten er heerlijk tussen de Portugezen op leeftijd.

* R. Ferreira de Castro n4, Albufeira

De vorige (smakelijke) tips gemist? Je vindt ze hier terug! Want er is nog zoveel meer om van te smullen!