Lekkere Restaurants in Albufeira

Je gaat op vakantie, je hotel in Albufeira is geboekt! Na aankomst loop je door het dorp en heb je een eindeloze keuze aan restaurantjes. Ik help je ieder jaar een stukje op weg door je te vertellen waar je moet zijn. Of het nou voor de lunch, een smakelijke vis of een lekker stukje vlees is. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in Albufeira, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Meestal eten we gewoon thuis. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Een aantal aanraders dus!

Let op: ze zijn in Portugal niet altijd zo van de gezellige aankleding. Vaak eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en dan staat er ook nog een tv aan! Maar lekker dat het eten is! Probeer dit te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

O Manjar

Recentelijk getransformeerd van restaurant naar ‘snackbar’, maar feitelijk het enige dat veranderd is zijn de openingstijden. Hier eet je een lekker Portugees menu do dia! De gerechten veranderen regelmatig, dus kijk wat er die dag/week op het menu staat. Ook kun je er terecht voor bijvoorbeeld een (gigantische) prego of lekkere petiscos.

R. do Movimento das Forças Armadas 17, Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira | Saudades de Portugal

A Casa do Avô

Grappig concept, voor wie eens wat anders wil. Het voorgerecht bestaat uit een buffet met allerlei petiscos uit de Algarve. Hier mag je twee maal een bord van opscheppen. Leuk om zo eens iets te proberen wat je anders wellicht niet zou bestellen! Vervolgens kies je een gerecht van het menu do dia, ook dit zijn weer Portugese gerechten. Dit alles voor een vaste prijs. Is dit niet jouw ding, dan kun je overigens ook a la carte eten.

Sitio Vale de Parra Guia, Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira | Saudades de Portugal

Sushi Now

Onze gebruikelijke sushi tent zat dicht wegens verbouwing, dus probeerden we eens wat nieuws. Met de hele schoonfamilie op pad, want ja ook die eten sushi. Nou ja, behalve mijn schoonmoeder (al zegt ze van wel). We hebben heerlijk gegeten. Je bestelt losse gerechtjes (het is geen “all you can eat”), dus iedereen kan zelf kijken waar hij/zij zin in heeft. Er staat zelfs een vegan optie op de kaart, voor de liefhebbers.

Av. 25 de Abril N.20 -1 Andar, Albufeira

O Alentejano

Restaurant in Albufeira dat gerechten uit de Alentejo serveert. Van mij hadden er wel wat meer typische gerechten uit deze regio op de kaart mogen staan, maar toch ruime keus uit Portugese specialiteiten. Dus ben je in Albufeira en wil je wel eens wat anders dan al dat toeristenvoer, dan kun je hier heerlijk genieten van bijvoorbeeld Polvo à Lagareiro, een bacalhau gerecht of Carne de Porco à Portuguesa. Proef je vakantieland!

Av. da Liberdade 29, Albufeira

Lekkere Restaurants in Albufeira | Saudades de Portugal

Clube de Pesca

Een waar feestje voor de vis, schaal- en schelpdieren liefhebber! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel. Alles vers en je kunt aanwijzen welke vis/krab je wilt. Het ligt enigszins in ’the middle of nowhere’. Maar sinds kort weten ook steeds meer toeristen dit plekje te vinden, wat heeft geresulteerd in een Engelstalige menukaart. Ze hebben heerlijke camarão frito (garnalen) en ook de santola (spinkrab) is een aanrader! Geserveerd met overheerlijke torrada’s, meer heb je niet nodig. Bestel ook zeker een groen wijntje voor bij je feestmaal, ze hebben een hele fijne van de tap (vinho verde à pressão)!

Estrada do Farol, 800-H, Sítio da Orada, Albufeira

Clube de pesca

De vorige (smakelijke) tips gemist? Je vindt ze hier terug! Want er is nog zoveel meer om van te smullen!