Romantisch Lissabon: acht tips

Ben je stapelverliefd en wil je indruk maken? Of zit de sleur erin en is het de hoogste tijd dat jullie de romantiek weer terugvinden? Ga naar Lissabon! Deze heerlijke, mooie, romantische stad is uitermate geschikt voor een weekendje zwijmelen voor twee. Vandaag krijg je van mij een aantal speciale tips voor jouw passionele Lissabon tripje!

Zonsondergang bij de Miradouro da Senhora do Monte

Lissabon is bekend om de prachtige uitkijkpunten. Je hebt dus de keuze uit verschillende, maar het meest romantisch vinden wij deze. Je vindt het op de Rua da Senhora do Monte. Wil je de andere opties ook in overweging nemen? Kijk dan hier.

Wegdromen in het Castelo de São Jorge

Een prachtig uitzicht, een historische, romantische sfeer en genoeg bankjes om in elkaars armen weg te doezelen. Neem tram 28 of 12 vanuit het centrum, want dan kun je heerlijk dicht tegen elkaar aan naar boven. Daarna is het nog maar een klein stukje lopen naar het kasteel.

Telecabine Parque das Nações

Stiekem een beetje friemelen in een glazen bakje op dertig meter boven de grond, terwijl je een fenomenaal zicht hebt op de Taag en de Vasco da Gama brug. Dat klinkt toch superromantisch?! Een ritje duurt ongeveer tien minuten. Je kunt een enkele reis kopen of een retour.

Picknick aan de Taag

Koop iets lekkers bij een pastelaria, bijvoorbeeld bi de Confeitaria Nacional op het Praça da Figueira, en loop daarmee naar de Taag. Als je via de Rua Augusta onder de poort doorgaat, kom je bij de Avenida Ribeira das Naus. Op dit relaxte plekje aan de rivier is het heerlijk samen smullen.

Varen op de Taag

De zonsondergang vanaf de Taag onder het genot van een glas champagne. Klinkt goed? Het kan bij Marlin Bout Tours. Of misschien wil je eens echt goed uitpakken, en reserveer je een privé diner voor twee op een zeilboot. Minder poespas kan overigens ook, als het je nu toch een beetje te gortig wordt.

Romantisch dineren

Lissabon staat bol van de romantische restaurants, of restaurants op romantische plekjes. Voor een mooi uitzicht op de Ponte 25 de Abril kun je een restaurant kiezen bij de Doca de Alcântara. Je vindt er gegarandeerd iets dat je lekker vindt. Of ga naar restaurant Varanda de Lisboa, op de bovenste verdieping van hotel Mundial voor een mooi zicht op het São Jorge kasteel. Mijn persoonlijke favoriet: Baralto in de Bairro Alto, klein en sfeervol.

Drankje drinken in Bar Procopio

In het huiskamerachtige Bar Procopio kun je knus samen om een tafeltje met schemerlampje zitten en een lekker drankje drinken. Ze hebben er heerlijke cocktails, maar ook gewoon een biertje van de tap. Je avond kan niet meer stuk! Het adres is Alto de São Francisco 21.

Slapen in het Palacete Chafariz del Rei

Als je dan toch op de romantische toer bent, slaap dan ook in stijl. Omdat je natuurlijk wel in het centrum wilt slapen, ga je naar het Palacete Chafariz del Rei. In dit hotel spat de romantiek er vanaf en het ligt bovendien fantastisch centraal.