Romeinse tijden herleven

Van 20 tot en met 24 mei herleven oude tijden in de Portugese stad Braga. In herinnering aan een eeuwenlange bezetting door de Romeinen vinden deze week de “Braga Romana” feesten plaats. Dompel je onder in de sfeer van tweeduizend jaar geleden!

Op de plek waar nu Braga ligt, in het noorden van Portugal, stichtte de Romeinse keizer Augustus in 16 v. Chr. een stad: Bracara Augusta, hoofdstad van de provincie Gallaecia. Eeuwenlang maakte de stad deel uit van het Romeinse Rijk, totdat de Sueben de Romeinen in de vijfde eeuw versloegen. Deze week keert Braga terug naar de tijd van Bracara Augusta.

Duizenden figuranten zullen er de komende week voor zorgen dat je je in een andere wereld waant in Braga. Gladiatorengevechten, exotische dansen, vuurspektakels, een Romeinse bruiloft, tavernes met Romeinse maaltijden en een Romeinse markt: het is slechts een greep uit het uitgebreide programma. Hoogtepunt zijn twee optochten, 22 mei om 10 uur en 23 mei om 21.30 uur, waarbij de Romeinen door de stad zullen trekken.

Meer weten? Check de site www.bragaromana.pt