Dit is zo simpel en zo ontzettend lekker! Tiborna is een term die wordt gebruikt in het westen van het Iberisch schiereiland, met name in de Portugese Alentejo en Spaanse Extremadura. Het verwijst naar brood geroosterd in de oven en vervolgens gedrenkt in (nieuwe) olijfolie. Tiborna leent zich namelijk uitstekend om de nieuwe olijfolieoogst te proeven. In de meeste gevallen wordt Pão alentejano als basis gebruikt.
Het geheim van dit recept zit hem in de kwaliteit van het brood met zijn vaste textuur, zachte kruim en knapperige korst. Het brood wordt bij voorkeur gebakken in hout gestookte ovens, waardoor het al een unieke en bijzondere smaak krijgt. Licht geroosterd krijgt het een onweerstaanbare knapperigheid die perfect is om de olie op te nemen en alle smaken te versterken.
Ook de olijfolie, een ander fundamenteel ingrediënt, moet van uitstekende kwaliteit zijn. Het zal de smaak van het brood alleen nog maar verder versterken/ophalen. Kies een goede Portugese extra virgim olijfolie, die fruitige tonen en een ongelooflijke zachtheid aan je Tiborna zal geven.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












