Vanaf het Dakterras: Positieve Groep

Een weekje of twee geleden hebben wij een nieuwe Facebook groep opgericht met de eenvoudige naam Algarve. Waarom? Het was tijd voor iets anders. Er is al meer dan een maand geen echt nieuws meer, althans geen nieuws wat niet over het C woord gaat. Alle Facebook berichten die bij ons voorbij kwamen waren C gerelateerd en in alle Facebook groepen kwamen dezelfde dagelijkse updates langs.

Doe dat een paar weken en je leven bestaat uit niets anders meer. Een broer in Nederland zei tegen ons dat je moet oppassen dat je lichaam niet continue in de alerte stand staat, en wij denken dat hij daar een goed punt te pakken had. Dus, zo gezegd zo gedaan, en een nieuwe C-vrije groep opgericht.

Natuurlijk bestaan er al meer groepjes waarbij de verbindende factor de Algarve is en dat kreeg ik via-via ook gelijk te horen. Haha, okay okay, maar luister, dit gaat anders zijn. :o) Het doel van deze groep is juist positiviteit in deze lastige tijden. Even een momentje zonder het nieuws wat je toch al 3 keer voorbij hebt zien komen. Waarom niet even genieten van bijvoorbeeld een selectie aan mooie oude affiches over de Algarve?

Of je nou fan bent van de Algarve vanuit Nederland, Zweden, Duitsland of Portugal; het maakt allemaal niet uit. Het is een internationale groep met de Engelse voertaal om zo inclusief mogelijk te zijn. De Algarve verbindt ons en is veel meer dan alleen maar vakantie vieren en lekker eten. De Algarve is een regio met een rijke en mooie geschiedenis en daar willen we graag bij stilstaan.

Op dit moment proberen we een mix te laten zien van mooie foto’s van de regio, wandeltips, azulejos en een beetje kunst en cultuur met een vleugje nostalgie. Zo proberen we elke zondagavond een paar foto’s van de Algarve te laten zien zoals het vroeger was. Je weet niet wat je ziet!

En natuurlijk gaan we ook aandacht geven aan mooie activiteiten als deze vreemde periode weer voorbij is. Dus, als jullie het leuk vinden om eens wat anders over onze regio willen lezen en zien, nodigen wij jullie uit om eens een kijkje bij de groep te nemen. De groep is openbaar en je kan er ook lid van worden, wees welkom!

Copyright Zwart-Wit Foto’s: Artur Pastor