Vanaf het Dakterras: Ruimte Maken

In de winter hebben we ruim de tijd om na te denken over van alles en nog wat, maar dat wil niet zeggen dat wij letterlijk de ruimte hebben. In ons huisje naast de B&B hadden we een opberghok dat de afgelopen jaren eigenlijk alleen maar voller raakte. Er stonden veel rekken met oude administratie, die je hier in Portugal twaalf jaar moet bewaren. Ook een deel van het gereedschap had een plaats gevonden in dit kamertje en daarnaast nog talloze dingen waarvan we waren vergeten dat wij ze überhaupt hadden. Eerst dachten wij een deel hiervan op te ruimen, maar als je eenmaal begint…

Aan de slag dus! Eerst maar eens alles eruit. De belangrijke dingen zoals die administratie hebben wij een nieuwe plek gegeven in een ruimte die daadwerkelijk voor opslag bedoeld is. Verder hebben wij a la Marie Kondo vooral bedacht of we spullen nog nodig hebben of gaan gaan gebruiken of dat het weg kan. Dit geeft al een heerlijk opgeruimd gevoel, want dit hok keek me toch al een poosje met de nek aan. 😉 Eenmaal leeg geruimd, bleek dit opberghok een heel leuk kamertje en zag ik het helemaal voor me dat ik hier aan een bureautje ons maandelijkse blogje zou schrijven. Hoe suf is het, dat we nooit van het mooie uitzicht hebben genoten omdat er een groot rek voor dit raam stond?

Van boven naar beneden zijn we begonnen. Eerst maar de balken aan het plafond aanpakken. Deze balken depten we slordig in wit voor een ‘beachy’ look. Daarna besloten we alle muren te repareren en in hetzelfde gebroken wit te schilderen dat we ook in de hele quinta gebruiken. En wat is een kamer bij ons zonder kleur? Voor de kozijntjes kozen we ons favoriete Marokkaans rood, een prachtige knalkleur! Onze uitdaging was om, naast nieuwe gordijnen, helemaal niets nieuws te kopen en alleen maar eigen meubels en spulletjes opnieuw een plek te geven.

Het was uiteindelijk een project van een paar dagen, maar we zijn ontzettend blij met het resultaat. We hebben er nog meer woonruimte bij én een heel fijn plekje om te lezen, te schrijven en nieuwe plannen uit te werken! Ik zit nu in mijn nieuwe kantoortje dit blog te schrijven en dat geeft enorm veel rust en ruimte!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!