Ik Vertrek: Gezonde spanning

Gelijk na de overname van Vila Foia hebben we een berichtje gestuurd naar een hele lijst met vaste gasten, partners, reisbureaus, etc. waar Vila Foia in de afgelopen jaren mee heeft samen gewerkt. Gewoon om iedereen te informeren over de nieuwe eigenaren en te laten weten dat we nog steeds bestaan. Dit korte berichtje heeft een heleboel leuke reacties opgeleverd. Zo ook de reactie van een Duitse familie die elk jaar bij Vila Foia verblijft. En dat al voor vele jaren. Laten we ze de familie Janssen noemen.

De familie Janssen reageerde per direct op onze email met felicitaties voor de overname van Vila Foia en de mededeling dat ze elk jaar langs komen en hopen dat “hun” Vila Foia toch echt blijft zoals het was. Uiteraard hebben we ze meteen gerust gesteld dat de boel echt niet volledig overhoop gegooid zou worden en dat we er naar uitkeken om ze in het najaar te ontmoeten. We bereiden ons voor op een (positief) kritisch publiek.

Gezonde spanning

Eind september was het dan zover. De familie Janssen zou met 11 personen komen voor een verblijf van bijna een week. Ondanks dat we geen grote veranderingen hebben doorgevoerd hebben we natuurlijk wel het een en ander gewijzigd en wij doen zaken uiteraard op onze manier. Zo hebben we allerlei nieuwe ontspanningsplekjes gecreëerd in de vorm van hangmatten en chill beds. Ook is de operatie milieu vriendelijker geworden door het vervangen van de plastic waterflessen in de kamers door glazen flessen en ook de nieuwe katoenen zakjes om de reserve toiletrol dragen daar aan bij.

Als de dag is aangekomen dat de groep gaat arriveren merk ik toch een raar soort van spanning. Hebben we de juiste zaken aangepakt. Worden de verbeteringen (in onze ogen) ook gewaardeerd door deze gasten? We gaan het zien!

De groep arriveert en we maken kennis. Er worden wat verhalen uit het verleden gedeeld en ondertussen gaan de ogen spiedend in het rond. Wat is er allemaal anders, is Vila Foia nog steeds hun geliefde plekje? Iedereen vindt de weg naar zijn kamer en langzaam aan ontspant de boel. Bij ons, maar ik denk ook bij de familie. De nieuwe koelkast wordt gevonden. Het nieuwe deck en de Jacuzzi worden ontdekt en iedereen lijkt tevreden.

Gezonde spanning

De laatste avond wordt er traditiegetrouw een maaltijd geserveerd. Wij besluiten uit te pakken met verschillende tapas aan een mooi gedekte lange tafel. Onder het genot van de nodige wijn wordt het verblijf geëvalueerd. We slagen met vlag en wimpel! De verbeteringen worden gezien en gewaardeerd en, nog belangrijker, de sfeer en de gastvrijheid wordt geprezen!

En dan valt ook het laatste stukje spanning weg. Hoewel mijn hart het al wist, is deze bevestiging wel erg fijn. We doen de goede dingen en de sfeer en de aandacht die we willen brengen voor onze gasten komt aan en wordt gewaardeerd! Wij gaan ons voorbereiden op een naseizoen vol met groepen fietsers en wandelaars in de wetenschap dat we op de goede weg zijn!

Gezonde spanning

Groeten vanuit een zonnig en ontspannend Monchique!


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en eerder dit jaar een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.