Vier de Anjerrevolutie in Nederland

25 april 1974 werd in Portugal het dictatoriale regime “Estado Novo” ten val gebracht door de zogenaamde Anjerrevolutie. Portugal viert dat ieder jaar met een nationale feestdag, bol van activiteiten door heel het land. In Nederland kan je dit jaar ook stilstaan bij de Anjerrevolutie door in Rotterdam een bijzonder concert te bezoeken. In de avond van 25 april treden Aline Frazão en Poliana Vieira voor je op.

De Angolese Aline Frazão presenteert op 25 april haar album in Grounds. Waarom Angolees denk je misschien? De Anjerrevolutie was niet alleen belangrijk voor Portugal. Het bracht ook een einde aan de bloedige onafhankelijkheidsoorlog die al jaren woedde in Portugals Afrikaanse koloniën. Dankzij de Anjerrevolutie kregen Angola, Mozambique, Guinee-Bissau en de Kaapverdische Eilanden eindelijk in november van 1975 hun onafhankelijkheid. En daarmee hebben zij dus ook iets te vieren op 25 april.

Aline Frazão

Aline Frazão is een singer songwriter/ gitariste die werd geboren in Angola, maar op haar achttiende jaar voor studie naar Lissabon verhuisde. Ze groeide op in Luanda met muziek die haar moeder draaide in stijlen als morna’s, coladeiras, batuque en funana: “Het is een deel van onze cultuur en daarom ook van grote invloed in mijn muziek,” zegt Aline. ”We zijn er nauw mee verbonden, in het bijzonder de ritmes van het eiland Santiago, zoals de funana en batuque die zeer Afrikaans zijn.” Aline schrijft haar eigen nummers. Onlangs is haar vierde album “Insular” uitgebracht.

Poliana Vieira

Het voorprogramma zal deze avond verzocht worden door Poliana Vieira. Deze Kaapverdiaans/Portugese singer songwriter is woonachtig in Rotterdam. In 2012 won ze de Music Matters Award en was ze muziekambassadrice van Rotterdam. Met haar eerste single “His Love is Worth” van haar debuut album Moods, werd ze het Radio 6 Soul & Jazz Talent. Poliana wordt deze avond begeleid op gitaar.

Waar en wanneer

Dinsdag 25 april 2017  vanaf 20.00 uur. Deuren open 19.30 uur
Podium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Voorverkoop: € 12,50
Kaarten aan de deur € 15,00