Wine with a View

Deze mobiele wijnbar combineert twee hele fijne zaken: wijn (natuurlijk van eigen bodem!) en prachtige uitzichten. Ze staan in Lissabon, in Belém en in Alfama, bij het Castelo de São Jorge. Dus bij de grootste monumenten van de stad, waar je vast net toe bent aan een drankje. Een hele fles of een glas, rood, wit of groen: dit piepkleine wagentje heeft het allemaal bij zich! Zo maak je op een leuke manier kennis met de fijne wijnen die Portugal rijk is.

Hoe lekker is het om na het bezoeken van een bezienswaardigheid even een rustmomentje in te plannen?! Wij vliegen altijd van hot naar her, omdat ik zoveel mogelijk wil doen en zien in de tijd die ik ergens heb. Fout, ik weet het! Maar ik kan het nog altijd niet laten… Zo veel te zien, zo weinig tijd. Dit concept speelt daar heel handig op in. Strategisch geplaatste wijnbarretjes bij de belangrijkste attracties van de stad. Even bijkomen voor je weer doorvliegt naar je volgende stop.

Wine with a View

Het concept was duidelijk: wijn per glas serveren op de mooiste plekjes van Lissabon om bezoekers uit te nodigen om een pauze te nemen en te genieten van een prachtig moment. Je vind de “Wine with a View” karretjes op drie plekken in de stad. Namelijk bij het Padrão dos Descobrimentos (monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld hebben verkend) en bij de Torre de Belém in de wijk Belém en in Alfama in het Castelo de São JorgeLetterlijk wijn met een uitzicht dus, of het nou op de Taag is of de prachtige skyline van de stad. Heerlijk even bijkomen met een lekker glaasje wijn van eigen bodem. Relax…

Wine with a View

Persoonlijk vind ik vooral die in het kasteel briljant. Lekker in de schaduw van de bomen, zittend op een eeuwenoud muurtje (eventueel naast een kanon), met uitzicht over Lissabon en de Taag. Op en top romantisch tijdens de zonsondergang! En dan kan je dus ook een flesje bestellen in plaats van een glas. Leuk detail is dat je de glazen er gratis bij krijgt! Deze zijn van onbreekbaar plastic en mag je houden. Zo heb je ook nog een leuk aandenken aan dat romantische moment.

Het fijne is ook dat al het personeel weet waar ze het over hebben. Ze zijn allemaal gecertificeerd op niveau 2 in Wines & Spirits. Dit betekent dat ze een uitgebreide kennis hebben over de vele wijnstreken en druiven en over de technologische aspecten van de wijnproductie. Dus heb je een vraag, stel hem! Of weet je niet welke wijn je moet kiezen, laat je adviseren?!

Ze zijn ook in te huren voor verschillende events. Denk bijvoorbeeld aan een trouwerij (ik zie het al voor me!), concerten of festivals. Iedere dag geopend, van ongeveer 11.00 uur tot 18.00 uur. De tijden kunnen veranderen na de winter! Meer lezen over dit leuke initiatief, check de website! En houd je net als mij van gezellige glaasjes wijn in je feed? Volg ze dan op Instagram!