Agro-Toerisme: Einde Seizoen

De zomer is voor het grootste deel voorbij en de drukte is gepasseerd! Heerlijk! Nog lekker weer, veel zon en lekkere temperaturen. Het naseizoen gaat elk jaar gepaard met heel veel klussen om ons terrein weer klaar te maken voor de winter.

Te beginnen met het wassen van alle dekbedden, kussens, moltons en beddengoed vanuit de huurtenten! Elke zonnige dag draai ik wasmachine na wasmachine om alles lekker buiten in het zonnetje te kunnen drogen. Dagenlang breng ik door met op en neer sjouwen van de wasmachine naar de waslijnen. Daarna alles in zakken en labelen en in de caravan goed verpakt in kasten en onder de bedden laden. De caravan lijkt elk jaar wat groter te worden, of kan ik elk jaar iets beter proppen?? In elk geval, tientallen dekbedden, kussens, moltons, matrasbeschermers, lakens, dekbedhoezen en handdoeken verdwijnen de caravan in.

Na vertrek van de laatste gasten eind september komt onze vriend met zijn quad, inclusief aanhangertje, om ook alle matrassen vanaf het tentenveld op het terrein beneden in het dal naar boven te transporteren en in de caravan op te slaan. Uiteindelijk zit de caravan tot het dak toe vol met spullen en komt alles er in april weer uit, waarna we weer opnieuw alle huurtenten gaan opzetten en inrichten.

Tegelijkertijd draait de keuken overuren met het maken van perzikjam, vijgenjam en druivensap. Fruit plukken en alles verwerken zodat we het komend seizoen weer kunnen gebruiken bij de ontbijtjes voor onze gasten. Rekening houden met de eerste regen, dus nét voor die tijd nog alle vijgen plukken! Potten vol jam gaan de adega in, nadat die ook eerst even een schoonmaakbeurt krijgt.

Ook maar meteen plannen maken voor als het écht gaat regenen…. plannen genoeg, meestal tijd te kort! De bibliotheek maar eens uitmesten, schoonmaken en opruimen. Na een seizoen waarin iedereen er hier en daar een boek uit plukt kan dat geen kwaad. Ah! Zie ik daar een hekje dat nodig een verfje zou moeten krijgen? Op een droge dag ook maar gelijk dat klusje aangepakt.

Gelukkig ook weer wat tijd om vrienden te zien en hier en daar te gaan eten en bijkletsen! En niet te vergeten nadenken over wat er mee moet op vakantie! Elk jaar huren we een huis aan zee, lekker weg met onze honden, tien dagen niets hoeven en alleen lezen, slapen, eten en met de honden wandelen… Ondanks alle narigheid met het Corona virus hebben wij een mooie zomer achter de rug. Nu maar hopen dat het virus niet alsnog onze eigen vakantie in de war gaat sturen…

En natuurlijk komt er af en toe nog een gast en kook ik voor mensen die in ons restaurantje willen eten. Ook in het najaar is dit tenslotte een lekkere plek om te ontspannen en volledig tot rust te komen!

Meer informatie vind je uiteraard op onze website.