Ik Vertrek: Einde Seizoen

Terwijl ik dit schrijf maken we ons klaar voor de check-out van de laatste grote groep van dit jaar. Nog een keer vlammen met z’n allen voor onze laatste Corporate retreat van dit jaar. Wederom een erg leuke groep, maar we merken dat iedereen toe is aan het einde van het seizoen. Dus met extra enthousiasme helpen we het personeel weer de juiste energie te vinden om ook deze groep de VilaFoia ervaring te geven die ze verdienen.

Voor ons helaas nog even geen rust. Net als vorig jaar komt de vader van Michel over vanuit Brazilië om ons een aantal weken te helpen met (achterstallig) onderhoud. Hij heeft jarenlange ervaring in het onderhoud van grote hotels dus zijn kennis en kunde is zeer welkom.

Einde seizoen

Zodra Michels vader aangekomen is gaan we een rondje lopen in VilaFoia, samen kijken we naar wat er allemaal moet gebeuren, maar ondertussen valt hem natuurlijk ook op wat er allemaal al veranderd is sinds zijn vorige bezoek een jaar geleden. Een goed moment voor ons om weer eens de spiegel voor te houden. Doordat we vanaf Februari al aan het rennen zijn voor alle gasten en tussendoor allerlei verbeteringen en veranderingen doorvoeren zou je bijna vergeten hoeveel er al is gedaan. Gelukkig helpt Michels vader ons humeur op te krikken door ons aan te wijzen hoeveel beter VilaFoia is geworden in het afgelopen jaar. Dankjewel hiervoor, dat hadden we even nodig! En hoewel we weten dat het nooit af zal zijn voelt het toch alsof we weer een stap dichterbij ons einddoel zijn gekomen.

Einde seizoen

Maar niet veel tijd om stil te zitten en te reflecteren, de laatste groep verdient aandacht en ondertussen worden alle lijstjes en aantekening van het afgelopen jaar uit de kast getrokken en gaan we samen kijken wat er allemaal moet gebeuren en wat er prioriteit heeft. Ondanks dat VilaFoia erg degelijk gebouwd is zie je dat een seizoen zoals we dat dit jaar gedraaid hebben zijn tol eist hier en daar. Lekkende kranen, krakende ventilatoren, groot onderhoud van het zwembad, verbeteringen in de kamers, verbeteringen in de keuken. Alles wordt bij elkaar geveegd, gesorteerd, geprioriteerd en gepland. En dan komt uiteraard ook de uitdaging om de juiste arbeidskrachten hierbij te vinden.

In mijn volgende blog waarschijnlijk (hopelijk) meer over het resultaat van dit project en een blik voorwaarts richting 2024. Wat gaat er allemaal gebeuren in VilaFoia volgend jaar?


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en vorig jaar een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.