Ik Vertrek: Aftrap Retreat Seizoen

Het leven op VilaFoia kent verschillende seizoenen met elk hun eigen kenmerken en dynamiek. Na de zomer vol zontoeristen en families volgt al snel het naseizoen met groepen wandelaars, fietsers en retreats. Net als vorig jaar hoopte ik op een heel klein beetje ademruimte tussen de twee seizoenen. Maar nog meer dan vorig jaar lijkt het dit jaar in een vloeiende beweging in elkaar over te gaan. Dus, nog maar nauwelijks bekomen van de augustus drukte, en eigenlijk is het na augustus gewoon druk gebleven, dient zich half september alweer de eerste retreat aan.

We moeten snel even omschakelen van zomer gasten die komen en gaan naar een yoga/meditatie retreat met lunch, diner. Wat ik erg leuk vind aan de retreats is het intensievere contact met de gasten. Ze zijn er meerdere dagen en zijn meestal ook de hele dag op VilaFoia. Dit maakt het gelijk ook een stuk intensiever want de vragen gaan ook de hele dag door. Dus als Michel in het busje stapt om de eerste groep gasten op te halen op het vliegveld bereid ik me met het personeel voor op de nieuwe dynamiek die komen gaat.

Aangezien een aanzienlijk deel van het personeel pas dit voorjaar is begonnen, geen overbodige luxe. Zij zijn net gewend aan de zomergasten en hun dynamiek en ook zij hebben even tijd nodig om om te schakelen. Gelukkig gaat dat voor iedereen vrij snel. Na een warm welkom voor onze gasten zien we iedereen direct genieten van de rustige plekjes overal in de tuin, bij het zwembad en in het gebouw.

Als de volgende dag het programma begint en zowel de gasten en wij weer wat gewend zijn ontstaat er een heerlijke ontspannen sfeer waar iedereen zich thuis voelt. Als we na 5 dagen weer afscheid van elkaar nemen kijken we samen nog even terug op een prachtig evenement. Blije en ontspannen gasten, en nog belangrijker een zeer tevreden retreat-leider verlaten VilaFoia. Zij gaan terug naar huis en wij bereiden ons voor op het volgende avontuur. Elke dag wat anders in ons kleine paradijs in de Algarve.

Aftrap Retreat Seizoen

Wil je ook genieten van de rust en de ruimte in de bergen van de Algarve, ben je op zoek naar de perfecte locatie voor het organiseren van een retreat, familiefeestje en/of bruiloft… neem gerust contact met ons op.


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en vorig jaar een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.