Agro-Toerisme: start seizoen

De regen is voorbij, het voorjaar is begonnen! Alles wordt groen, de bomen lopen uit, de heuvels om ons heen zijn allemaal prachtig groen geworden en overal spruiten bloemen op die we in de afgelopen tien jaar dat we hier wonen nog nooit gezien hebben! De natuur herstelt zich razendsnel na de branden van vorig jaar juni… Het is heerlijk om druk bezig te zijn met het voorbereiden voor een nieuw toeristen seizoen, nadat we vorig jaar onze poorten moesten sluiten en geen toeristen konden ontvangen, omdat letterlijk alles om ons heen zwart was.

Alle hulp die we kregen van familie, vrienden en onbekenden is ronduit geweldig, de ‘nieuwe’ tweedehands De Waard tenten die vrienden in Nederland voor ons regelden, staan nu te stralen op het tentenveld en blijken gelukkig perfect waterdicht. De eerste gasten komen morgen om erin te slapen… Het lieflijke caravannetje dat we van de moeder van een vrijwilligster kregen heeft inmiddels mooie nieuwe gordijntjes en een prachtig terrasje van leistenen. Volgende week beginnen we met de cursus ‘ Natural Building of a TINY HOUSE’ en we zijn momenteel druk bezig de structuur van het huisje te realiseren en op te bouwen, zodat we met de deelnemers aan de cursus alle natuurlijke bouwtechnieken in de praktijk kunnen brengen. Samen met onze vier vrijwilligers hebben we een betonnen fundering gemaakt, waar bovenop het huisje zal worden gebouwd.

Twee dagen lang stonden we met zijn allen beton te draaien, maar nu is de basis klaar! Komende dagen zullen besteed worden aan het maken van de dakstructuur. Spannend en nieuw voor ons, dus een uitdaging. Tussen al het bouwen door hebben we regelmatig gasten die een nachtje of twee bij ons verblijven en genieten van al het groen om ons heen en de hangmatten aan het beekje. Het is heerlijk om te ontdekken dat dit paradijsje weer een grote aantrekkingskracht heeft op mensen die even uit de haastige wereld van alle dag willen stappen om helemaal tot rust te komen bij ons.

Vandaag arriveren de eerste gasten voor in de caravan, overal zijn we bezig met schoonmaken, onkruid wieden, gezellig maken en terrasjes maken om lekker te kunnen zitten voor onze gasten. De geiten zijn van het terras verhuisd naar hun nieuwe verblijf en zijn daar heel gelukkig. De kippen, die eerder samenwoonden met de geiten lopen elke ochtend van hun eigen huis naar de geiten in hun hok en blijven daar gezellig de hele dag, totdat ze in de avond weer terug trippelen naar hun eigen hok waar ze gaan slapen.

Bloembakken

Het mooiste van alles is dat de nieuwe professionele keuken intussen klaar is! Na drie maanden bouwen is mijn grote keuken nu een feit. Een mooi terras van leistenen ervoor, ernaast hebben we een nieuw terras aangelegd waarop we ‘ raised beds’  hebben gebouwd voor tomaten, sla, erwten en courgettes. Naast de keuken maakten we kruidentuintjes voor basilicum, salie, citroenmelisse en rucola. We grepen de verjaardag van Jolein aan om aan vrienden te laten zien hoe mooi de nieuwe keuken is geworden. Deze week heb ik er voor het eerst gekookt en op dit moment is het een soort uitprobeer fase om te zien wat er nog ontbreekt, waar dingen het handigst kunnen staan en hoe alle apparatuur functioneert. Een professionele afwasmachine, voor het eerst in tien jaar! Een heerlijkheid!

De reserveringen stromen binnen, nieuwe plannen worden gesmeed, contacten worden gelegd. Het is lente, de zomer komt eraan, laat die gasten maar komen!

Meer informatie vind je op onze website.