Arco da Calheta: Laatste Dag 2020

Het is 06.30 uur in de ochtend op 31 december 2020. De wekker gaat en we veren op uit bed allebei. Het is de laatste dag van dit jaar die begonnen is. Om deze dag extra goed en feestelijk te maken hadden we besloten om vandaag de dag te beginnen met een wandeling. Maar voorafgaand aan de wandeling, eerst genieten van de laatste sunrise van het jaar, lekker met een kop thee op 1600 meter hoogte.

We reden om kwart over 7 weg vanaf huis richting het uitkijkpunt waar wij altijd heen gaan, zodat we ruim voor de zonsopkomst daar zijn. Een gevulde thermosfles mee, die we elkaar net cadeau hadden gedaan onder de kerstboom. Thee van Pukka met een melange van lemon, ginger & manuka honing. Zo wil je toch iedere dag beginnen samen? Eenmaal aangekomen een kleine wandeling van ongeveer 10 minuutjes naar boven vanaf de plek waar we onze auto hebben geparkeerd over het ruige paadje met stenen en spleten. Heerlijk fris en rond het vriespunt is het hier op iets meer dan 1600 meter hoogte. De kleine plasjes en stukjes gras kraken heerlijk onder onze schoenen terwijl we het paadje omhoog lopen. Maar het kraken is hier dan ook het enige geluid wat je hoort, wat een rijkdom en zo fijn om dit te ervaren. Als we boven zijn schenken we een kop thee in en staren allebei in stilte naar de horizon om ons heen. Het is niet de eerste keer dat wij hier staan, maar zo voelt het wel. Wat een magie is dit toch altijd, het begin van een nieuwe dag en deze keer ook de laatste keer van het oude jaar.

Voor ons is het zo fijn dat we samen kunnen genieten van dit soort kleine dingen die eigenlijk de grootste zijn die je kunt wensen. De zon komt op en de horizon verkleurt alsof het een pauw is die z’n mooiste kleuren wil laten zien. Deze dag is nu al een succes, beseffen allebei dat we hier samen wonen en ook nog gezond zijn. Nagenietend van het pracht wat we net gezien rijden we met de auto richting Fanal. We willen daar graag eens een keer op een vroeg moment zijn bedachten we. Eenmaal aangekomen een sluier van mist en buiten nog steeds een graadje of drie boven het nulpunt. Fanal is een bijzondere plek, een magische plek die eeuwen oud is. Het aanzicht van de bomen die hier staan op het heuvelachtige landschap vertellen je dat dit een plek is met geschiedenis.

We wandelen samen door dit gebied, al kijkend om ons heen hoe dit er op de vroege ochtend uitziet. Het gevoel dat je maar door wilt lopen en meer wilt zien komt naar boven. We lopen door het dalletje en vanaf daar weer naar boven, al zigzaggend door het landschap. De takken die begroeid zijn met langdradige stukken mos en daar doorheen de eerste zonnestralen die over de heuvel komen. Het lijkt wel een sprookje om zo vroeg hier doorheen te kunnen lopen. Na een kleine 20 minuten al zeker 100 foto’s en enkele minuten gefilmd van dit moois. Van die ene boom, dat licht wat door de takken schijnt, m’n vriendin die op een heuvel staat en een prachtig beeld vormt. We beseffen dat wij hier ook naar toe moeten gaan met onze vrienden vanuit Nederland, en de gasten die op vakantie komen. Nietig voel je je hier en de stilte maakt het zo speciaal.

Laatste Dag 2020

Na een uurtje hier rondgestruind te hebben besluiten we om een plekje in de vroege zon op te zoeken en daar ons ontbijtje op te eten. Terwijl we hier zitten kijken we elkaar aan en weten we het zeker. Wat wonen wij hier op een allemachtig mooie plek en wat zijn wij bevoorrecht dit samen te ervaren met nog een heel leven voor ons in het verschiet. Vanavond samen met onze kittens en een knapperend vuurtje een mooi diner maken en het nieuwe jaar inluiden.

Vanaf Madeira wensen wij iedereen een gezond en gelukkig jaar toe. Hopende dat we een aantal van jullie hier mogen onthalen op het eiland. We zullen jullie niet teleurstellen.

Wie meer van ons wil zien raden wij aan om onze social media kanalen te volgen: Facebook & Instagram. En voor leuke deals in te schrijven op de nieuwsbrief onder aan de website.