Arco da Calheta: 5 redenen waarom je in December naar Madeira wilt!

It’s the most wonderful time of the year! Madeira is onlangs alweer voor de vijfde keer verkozen tot ‘Best Island Destination Of The World’, iets waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Jaarrond kun je hier genieten van de mooie en vaak ruwe natuur, het zachte klimaat en lekker eten en drinken, Madeira heeft voor ieder wat wils! Zo ook in December, mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Hier op Madeira nemen ze de Decembermaand behoorlijk serieus, wie niet van kerst of kerstversiering houdt kan misschien beter thuis blijven want je kunt er hier niet omheen. Wij hebben vorig jaar deze bijzondere periode meegemaakt en hebben 5 leuke redenen voor jullie waarom je in December naar ons eiland wil komen!

Een MILJOEN kerstlichtjes

In oktober beginnen ze al met de voorbereidingen, zodat geheel volgens de traditie de lampjes op 1 december aan kunnen. Dit jaar zijn er meer dan een miljoen lampjes alleen al in Funchal! De rest van het eiland is ook gehuld in kerstversiering en in ieder dorp kun je wel kerststalletjes en huisjes vinden waarin ze bijvoorbeeld poncha verkopen. Met de vaak zachte temperaturen is het ’s avonds geen straf om op straat gezellig met vrienden af te spreken.

Avenida arriaga

Mocht je in Funchal zijn en de gezelligheid willen opzoeken, sla dan zeker de straat Avenida arriaga niet over. Hier staan bijna 50 houten huisjes vanuit waar ze typische Madeirense producten verkopen, zoals lekker eten, poncha’s of mooie bloemen. Zeker als je nog leuke en originele kerstcadeautjes wil scoren ben je hier op de juiste plek. Ook is er veel muziek op straat en gewoon heel veel gezelligheid, sla deze dus zeker niet over.

Noite de Mercado

De traditionele ‘Noite de Mercado’, de avondmarkt in en rondom de Mercado dos Lavradores, vindt plaats op 23 december en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. De straten worden afgesloten en overal worden barretjes en kramen opgebouwd waar bezoekers hun laatste kerstinkopen kunnen doen. Er worden kerstliederen gezongen in de vismarkt en het feest gaat door tot in de vroege uurtjes de volgende ochtend.

Vuurwerk

Nog iets waar we vorig jaar getuige van mochten zijn, de spectaculaire vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden. Het is een van de grootste vuurwerkshows ter wereld, vanaf meer dan 30 stations op het land en in het water wordt er geshowd. De hele stad loopt vol met mensen die speciaal voor het vuurwerk naar Funchal afgereisd zijn. Samen met vrienden genoten we vorig jaar eerst van een diner in het restaurant van Nini Andrade, uitkijkend over de baai van Funchal waar later het vuurwerk zou worden afgestoken. Iets voor twaalf uur stonden we buiten met een glas bubbels om de vuurwerkshow te bekijken en wow, het is echt indrukwekkend! Een heel gaaf begin van het nieuwe jaar.

5 redenen waarom je in December naar Madeira wilt!

Een veel warmere nieuwjaarsduik

Mocht je Oud & Nieuw dus willen vieren op Madeira, dan kun je erover nadenken om de volgende ochtend een echte Hollandse traditie mee te pakken, namelijk de Nieuwjaarsduik! Op Texel was dit voor ons altijd een frisse start van het nieuwe jaar, samen met ons team en vaak zelfs gasten gingen we ieder jaar verkleed de ijskoude Noordzee in. Brrr! Hier op Madeira ligt de watertemperatuur gelukkig iets hoger en anders kun je altijd een beetje opwarmen met de snert die je na de duik krijgt.

Begrijpelijkerwijs ben je nu helemaal gereed om het vliegtuig te pakken en deze kant op te komen. Bij ons is het mogelijk om ook gewoon een midweek of lang weekend te boeken. Je zult verbaast zijn hoe makkelijk je hier naar toe vliegt, gewoon met Transavia even op en neer. Helemaal even weg in een andere sfeer. Wie wil er nu niet kerst vieren op slippers?

Volg ons via social media op Facebook en/of Instagram! Of neem een kijkje op onze website.

Copyright hoofdfoto: Paul Stephenson